ASF reduce cu 25% contribuţiile datorate de către entităţile reglementate

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis modificarea Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile Autorităţii. Astfel, ASF reduce cu 25% toate taxele, tarifele si comisioanele datorate de către entităţile reglementate şi supravegheate de Autoritate.ASF reduce cu 25%

Decizia va fi aplicată începând cu 1 aprilie 2020 şi va fi menţinută până la încetarea stării de urgenţă. Această măsură este menită să sprijine industria serviciilor financiare nebancare, în general, şi a entităţilor care se confruntă cu dificultăţi economice datorită situaţiei generate de răspândirea COVID-19, în special.

Prin adoptarea modificărilor la Regulamentul 16/2014, odată ce ASF reduce cu 25% toate contribuţiile, se creează premisele ca entităţile care activează în cadrul celor trei pieţe financiare supravegheate de ASF să îşi păstreze un nivel de lichiditate adecvat şi să îşi poată direcţiona resursele financiare către activităţile de bază.

Pe de altă parte, Autoritatea de Supraveghere Financiară a adoptat, săptămâna trecută, Instrucţiunea nr. 1/2020 privind transmiterea raportărilor şi a altor documente către ASF în perioada aplicării măsurilor excepţionale generate de criza COVID-19.

În perioada aplicării măsurilor excepţionale, entităţile autorizate, reglementate şi/sau supravegheate de către A.S.F. vor transmite corespondenţa, raportările, informaţiile şi alte documente prevăzute de legislaţia aplicabilă, către Autoritate, doar în format electronic.

Documentele menţionate vor fi transmise pe adresa de e-mail a A.S.F., dedicată acestei proceduri, eregistratura@asfromania.ro. În cazul raportărilor prevăzute de legislaţia aplicabilă în domeniul asigurărilor vor fi utilizate aplicaţiile ASF–EWS sau e-Hub, iar în cazul raportărilor prevăzute de legislaţia pieţei de capital se utilizează aplicaţiile prevăzute de legile în vigoare, aplicabile fiecărui tip de raportări.

Documentaţia transmisă A.S.F. va fi păstrată la sediul entităţii, pentru a putea fi disponibilă pentru verificare la solicitarea Autorităţii ori de câte ori va fi necesar.

Instrucţiunea, care a fost transmisă Monitorului Oficial al României, se aplică pe perioada existenţei stării de urgenţă şi intră în vigoare la data publicării.

 

CITEŞTE ŞI:

BNR relaxează condiţiile pentru amânarea la plată a ratelor la credite

OCDE: Şocul economic este deja mai mare decât cel din perioada crizei financiare. Posibilă revenire în „U”

Benzinăriile din Italia îşi închid pompele. Află motivul acestei decizii

 

Adaugati comentariu