ASF: City Insurance este restabilită

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus închiderea procedurii de redresare financiară a societăţii City Insurance.restituirea taxelor auto

În cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost pusă în discuţie şi analizată situaţia Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance, societate aflată în procedură de redresare financiară pe bază de plan.

„Membrii Consiliului au fost informaţi despre restabilirea situaţiei financiare a asigurătorului la data de 31 martie 2017, în baza documentelor prezentate de către societate şi a verificărilor efectuate de către direcţiile de specialitate din cadrul ASF, cu privire la acordarea de către acţionarul principal existent a unui împrumut subordonat, în numerar, în sumă de 50 milioane de euro”, spun reprezentanţii ASF.

În acest sens, Consiliul ASF a dispus închiderea procedurii de redresare financiară a societăţii City Insurance, în conformitate cu prevederile art.20 lit. a) din Legea 503/2004 privind redresarea financiară, falimentul, dizolvarea şi lichidarea voluntară în activitatea de asigurări.

Totodată, ASF a stabilit în sarcina conducerii asigurătorului punerea în aplicare a unui set de măsuri, pentru o perioadă de şase luni de la data primirii deciziei, prin care Autoritatea va monitoriza modalitatea de instrumentare a dosarelor de daună RCA, precum şi politica de investiţii a societăţii.

Consiliul ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la societatea City Insurance în luna aprilie a anului 2016.

 

 

Adaugati comentariu