ASF: Atenţie la tarifele poliţelor RCA comercializate pe internet!

Autoritatea de Supraveghere Financiară atenţionează consumatorii că tarifele poliţelor auto obligatorii comercializate în mediul on-line nu corespund întotdeauna cu oferta reală a societăţilor de asigurare autorizate.
asf-atentie-tarifele-politelor-rca-comercializate-internet-floteauto

 

Sesizarea ASF a rezultat din petiţiile transmise de către consumatori, precum şi din activitatea de monitorizare demarată de la începutul anului.

asf-atentie-tarifele-politelor-rca-comercializate-internet-floteauto
ASF recomandă consultarea mai multor site-uri ce comercializează poliţe RCA

„Atenţionăm consumatorii că tarifele poliţelor auto obligatorii comercializate în mediul on-line nu corespund întotdeauna cu oferta reală a societăţilor de asigurare autorizate. Principalele diferenţe apar ca urmare a utilizării unui calculator on-line care funcţionează defectuos, din ignorarea sistemului bonus – malus, din lipsa de actualizare a ofertelor sau din lipsa autorizării ASF a furnizorului on-line”, se arată în avertizarea ASF.

Instituţia recomandăm consumatorilor să consulte mai multe site-uri ce comercializează poliţe RCA şi să se asigure că furnizorii de poliţe RCA sunt reglementaţi şi supravegheati de ASF. Acest lucru se poate verifica în Registrul intermediarilor autorizaţi.

 

 

Adaugati comentariu