Mega-autostradă de 20.000 de km, între Europa şi America, via Siberia

Marea Britanie ar putea fi conectată rutier cu Statele Unite, prin intermediul celei mai lungi autostrăzi din lume, dacă planurile Rusiei de construire a unui mega-traseu de 20.600 de km vor deveni realitate. Distanţa acoperă jumătate din circumferinţa globului.
Ploiești - Buzău

De la Londra până în Alaska, via Berlin – Moscova -Yekaterinburg – Velen şi folosind ferryboat-urile pentru traversarea Canalului Mânecii şi a Strâmtorii Bering, cercetătorii Academiei Ruse de Ştiinţă sunt convinşi că se poate ajunge în viitor la volanul maşinii.

mega-autostrada-de-20-000-de-km-intre-europa-si-america-via-siberia-floteauto
Reţeaua rutieră actuală, care traversează Rusia de la vest la est, are o lungime de 6.800 km

Costurile nu au fost estimate, dar preşedintele Academiei spune, într-un interviu acordat Siberien Times, că „deşi acest proiect ambiţios este costisitor, va rezolva multe probleme privind dezvoltarea vastei regiuni pe care o va traversa”.

Alţi oficiali ruşi, precum Vladimir Yakunin, preşedintele Companiei de Căi Ferate, consideră că vor fi necesare mii de miliarde de dolari, dar beneficiile investiţiei vor fi cu mult mai mari.

Practic, propunerea urmăreşte transformarea Rusiei într-un nod global de transport, destinat revitalizării economiei prin atragerea investiţiilor. Echipa din spatele proiectului speră ca mega-traseul să permită chiar apariţia unor noi oraşe.

 

În acest moment, cea mai lungă autostradă din lume este A1 din Australia, în lungime de 14.400 de km.

 

 

Adaugati comentariu