Arestarea lui Carlos Ghosn. Condiţii de custodie dificile

Curtea districtuală din Tokyo a decis miercuri să extinde custodia lui Carlos Ghosn şi a lui Greg Kelly, cu încă 10 zile, a anunţat agenţia japoneză de ştiri Kyodo News, citată de Reuters.
Carlos Ghosn

Şeful alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi a fost arestat luni, în capitala japoneză, la coborârea din avionului său privat, fiind suspectat de deturnare de fonduri.

Parchetul japonez susţine că Ghosn a „conspirat pentru a-şi reduce salariul de cinci ori în perioada iunie 2011- iunie 2015“, declarând doar 4,9 miliarde de yeni (aproximativ 37 de milioane de euro) faţă de aproape 10 miliarde de yeni.

Condiţiile de custodie în Japonia sunt considerate dificile, potrivit publicaţiei Les Echos. Suspecţii nu au dreptul nici la un apel telefonic, nici la un e-mail. Ei pot lua legătura cu avocatului lor, dar acesta nu-i poate asista în timpul audierilor judecătorului.

Avocatul poate contacta un membru al familiei în numele clientului său. Vizitele trebuie să aibă loc doar în zilele lucrătoare şi durata acestora nu depăşeşte 15 minute. Mai presus de toate, conversaţiile trebuie să aibă loc în japoneză.

În decursul celor zece zile de reînnoire a custodiei, procurorul va putea să îl audieze pe Carlos Ghosn ori de câte ori doreşte. La sfârşitul acestei perioade, el putea prelungi custodia pentru încă zece zile. La sfârşitul celor 22 de zile, acesta ar putea fi reţinut până la emiterea unei propuneri de eliberare pe cauţiune. Dar pentru ca această obligaţie să fie acceptată, faptele trebuie să fie recunoscute.

 

 

Adaugati comentariu