Aproape jumătate din furturile de marfă au loc în depozite. Studiu internațional

Potrivit unui studiu comun realizat de asigurătorul TT Club și British Standards Institution, anul 2020 a avut caracteristici destul de diferite față de alți ani in ceea ce priveste furturile de marfă, în special prin apariția unor ținte noi ale sustragerilor, precum măștile de protecție, gelul hidroalcoolic și, bineînțeles, vaccinurile.furturile de marfă

Astfel, la nivel global, furtul mărfurilor aflate în tranzit rămâne dominant (71%, față de 87% în 2019), dar ponderea sustragerilor din depozite a crescut cu 25 de puncte procentuale. Consecințele pandemiei, blocajeled in porturi și depozitarea temporară excesivă au crescut riscul unui astfel de tip de furt.

În Europa, 48% din furturile de bunuri au avut loc în depozite sau în unitățile de producție, comparativ cu doar 18% în 2019, în timp ce sustragerile din camioanele aflate în parcări reprezintă acum doar 19% (față de 54% în 2019).

Țările cu risc ridicat privind furturile de marfă în 2020 au fost Brazilia, India, Mexic, Germania, Rusia și Marea Britanie. Sectorul cel mai afectat, cu 31% din furturi, este cel alimentar si de băuturi.

 

CITEȘTE ȘI:

Agenția de Plăți pentru Agricultură va achiziționa 130 de vehicule 4×4 de la DAB Auto Serv

Consorțiul Ionity, înființat de Volkswagen și BMW, își va extinde rețeaua de de stații de încărcare

Fonduri europene pentru creșterea siguranței rutiere pe autostrăzile A2 și A4

 

 

Adaugati comentariu