parcările publice
Home Administrare flote Juridic Amenzi de 200 lei/zi pentru șoferii din Capitală care nu plătesc parcările publice

Amenzi de 200 lei/zi pentru șoferii din Capitală care nu plătesc parcările publice

Din 15 august, neachitarea anticipată a tarifelor în parcările publice din Capitală va fi sancționată cu amendă de 200 lei/zi și imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligației de plată, a anunțat Compania Municipală Parking Bucureşti.

„Un comportament civilizat în parcările municipale vă fereşte de sancţiuni. Vă rugăm să parcaţi regulamentar şi să achitaţi anticipat serviciul public de parcare. Din 15 august nerespectarea acestor reguli atrage riscul aplicării unei sancţiuni de 200 lei/zi şi imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligaţiei de plată. Fiţi responsabili! Parcaţi legal şi evitaţi sancţionarea”, transmite CMPB.

Tarifele practicate de Compania Municipala Parking București, destinate atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice, sunt următoarele:

parcările publice

Plata tarifului permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia. Totodată, tariful pentru zona 0 și pentru zona 1 se aplică pentru primele 2 ore de utilizare a locului de parcare, iar după expirarea acestei durate se va aplica măsura suprataxarii, cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare oră de depășire;

Pe lângă aceste tarife orare, au fost create mai multe tipuri de abonamente pentru a veni în întâmpinarea nevoilor fiecărei categorii în parte și anume:

– Riveranii pot beneficia de abonamente cu sau fără rezervarea locului de parcare, 24/7, în fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din București

parcările publice

Plata tarifului permite utilizarea unui loc de parcare, cu rezervarea acestuia.

parcările publice

Plata tarifului permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Pentru eliberarea abonamentului, riveranii (persoane fizice care posedă autoturisme și au domiciliul pe strada unde este amenajat parcajul public) trebuie să prezinte buletinul de identitate care să demonstreze faptul că domiciliază pe strada pentru care doresc să li se elibereze abonamentul și certificatul de înmatriculare al autovehiculului care să demonstreze că respectivul autoturism este proprietatea sa ori copia după contractul de leasing pentru persoana fizică pentru dovedirea faptului că solicitantul deține în folosință autovehiculul respectiv. Pentru a se putea acorda acest tip de abonament, adresa din certificatul de înmatriculare trebuie să fie aceeași cu cea din buletin.

– Persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămâna, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Capitalei.

 

abonament parcare

Plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia. Abonamentele pot fi achiziționate și prin intermediul aplicației pentru telefon mobil Parking București, disponibilă gratuit în Google Play și AppStore.

– Persoanele juridice au, la rândul lor, posibilitatea de a opta pentru abonamente fără rezervarea locului de parcare de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare din zonele 0, 1 sau 2, în intervalul orar 07:00-23:00 sau pentru abonamente cu rezervarea locului de parcare, pe o durată de o lună, un semestru sau un an, 24/7.

abonament parcare

Plata tarifului permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia. Posesorii de abonamente pentru zona 0 pot utiliza și locurile de parcare din zonele 1 si 2, iar cei care au abonamente în zona 1 pot utiliza și locurile de parcare din zona 2, pe perioada de valabilitate a abonamentului. Abonamentele pot fi achiziționate și prin intermediul aplicației pentru telefon mobil Parking București, disponibilă gratuit în Google Play și AppStore.

abonament parcare

Contractele de folosință se pot încheia cu agenți economici, acestea beneficiind de rezervarea locului de parcare în intervalul orar specificat.

– Operatorii economici care dețin autocare sau autoturisme în sistem car sharing au la dispoziție tarife unice pe oră, respectiv lunare:

abonamente parcare

Zonele de tarifare pot fi vizualizate pe site-ul cmpb.ro, secțiunea Parcaje, subsecțiunea Zone tarifare.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Concurenței a publicat prețurile medii la carburanți practicate de lanțurile de benzinării

Dacia 3.0. ”The small brand that thinks big”

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

platforme digital
Juridic

UE își concentrează atenția pe munca prin platforme digitale. Sunt vizate și firmele de ridesharing

Parlamentul European și Consiliul European se pregătesc să revoluționeze condițiile de muncă...

semnalizarea rutieră
JuridicSiguranţă rutieră

Codul Rutier, completat cu noi reglementări privind semnalizarea pe șosele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea OUG privind circulaţia pe...

euro 7
Juridic

Standardul Euro 7, aprobat. Ce (nu) se schimbă pentru autoturisme și utilitare ușoare

Parlamentul European a dat ”undă verde” noilor norme UE de reducere a...