Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie

Alocaţiile pentru copii cresc. De la 1 ianuarie 2021, copiii vor primi mai mulți de la stat, în a doua etapă de majorare a alocațiilor, a anunțat noul ministru al Muncii, Raluca Turcan.
șomajul tehnic

„În privinţa alocaţiilor, răspunsul este că suntem în cadrul ordonanţei de urgenţă adoptate de Guvernul Orban, deci Guvernul precedent, şi de la 1 ianuarie cu siguranţă alocaţiile vor creşte cu 20% şi, de asemenea, în
momentul în care legea se va reîntoarce la Parlament vom definitiva cadrul legal cu privire la majorarea alocaţiilor pentru copii”, a precizat Raluca Turcan.

Prima majorare a avut loc în septembrie, în alocația aferentă lunii august. De atunci copii cu vârsta de 2-18 ani primesc 185 de lei, iar cei până în 2 ani, 369 de lei.

A treia majorare va fi aplicată la jumătatea anului 2021, iar ultimele două, anul următor, astfel că din august 2022 alocațiile vor fi duble față de 1 ianuarie 2020.

Alocaţiile pentru copii ar fi trebuit dublate, potrivit unei legi date de Parlament, încă din luna februarie 2020. Pe fondul cheltuielilor neprevăzute cauzate de pandemie, Guvernul Orban a adoptat o Ordonanță de urgență care a prevăzut majorarea alocațiilor în cinci etape, până în 2022. Parlamentul a respins Ordonanța de urgență, Guvernul a sesizat Curtea Constituțională, care nu i-a dat câștig de cauză, iar legea inițială, ce prevedea dublarea imediată, a ajuns la promulgare. Însă președintele Klaus Iohannis a trimis-o înapoi în Parlament, pentru reexaminare.

 

CITEȘTE ȘI:

UE și Marea Britanie au încheiat acordul comercial post-Brexit

Noul ministru al Trasporturilor anunță angajări la viitoarea Companie Națională de Investiții Rutiere

CFR Călători suplimentează trenurile în perioada sărbătorilor de iarnă

 

 

Adaugati comentariu