Advertisement

Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi
Home Piaţa auto Industrie auto Renault, Nissan şi Mitsubishi şi-au clarificat rolurile în cadrul Alianţei. Noua organizare

Renault, Nissan şi Mitsubishi şi-au clarificat rolurile în cadrul Alianţei. Noua organizare

Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi şi-a prezenta astăzi noul plan strategic, de altfel o amplă reorganizare a parteneriatului lor pentru a reduce costurile şi a supravieţui crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Mai presus de toate, va exista o distribuţie mai clară a rolurilor, în special în ceea ce priveşte modelele dezvoltate de o marcă şi adaptate de celelalte.

Regiuni de referinţă pentru cele trei mărci

Alianţa anunţase deja la începutul anului implementarea unei strategii de tipul „lider/adept”. Pentru început aceasta va fi aplicată la nivel de regiuni. Astfel, Nissan va deveni lider în China, America de Nord şi Japonia; Renault, în Europa, Rusia, America de Sud şi Africa de Nord; şi Mitsubishi în Asia de Sud şi Oceania.

Pe de altă parte, vehiculele-mamă dezvoltate de una dintre cele trei mărci, vor deveni vehicule-surori (derivate) pentru celelalte. Astfel, strategia „lider/adept” va fi aplicată şi pentru dezvoltarea de noi modele. Alianţa a indicat deja că reînnoirea SUV-urilor compacte după 2025 va fi gestionată de Nissan. Renault va avea grijă de maşinile urbane şi de SUV-urile urbane. Cu alte cuvinte, Renault va dezvolta Captur 3, iar Juke 3 va fi derivat din acesta. Totodată, Renault va rămâne lider şi pe gama de vehicule utilitare.

Totodată, membrii Alianţei îşi vor continua eforturile de a-şi împărţi platformele şi motoarele. De exemplu, în America Latină, Renault şi Nissan au în total patru platforme. Va rămâne doar una, CMF-B, utilizată în două fabrici pe şapte modele.

Potrivit Alianţei, obiectivul noii strategii este de a reduce costurile de dezvoltare cu până la 40%. Aproape jumătate din modelele viitoare ale Alianţei ar trebui dezvoltate în conformitate cu acest nou principiu. Alianţa a anunţat şi faptul că se va asigura că modelele „sunt produse în cel mai competitiv mediu posibil”.

Hibrid pentru Renault, hibrid plug-in pentru Mitsubishi, electric pentru Nissan

În ceea ce priveşte motoarele şi tehnologiile, Nissan este desemnat să fie responsabil pentru conducerea autonomă. Renault se va ocupa de tehnologiile maşinilor conectate. În ceea ce priveşte electrificarea, Renault va fi responsabil cu motoarele pentru modelele mici, în special hibridele urbane, dar şi pentru un nou SUV mic electric. Nissan va fi responsabil pentru motoarele maşinilor electrice pe noua platformă CMF-EV, iar Mitsubishi va dezvolta motorele vehiculelor hibride plug-in din segmentele C şi D.

Potrivit preşedintelui Renault şi al Consiliului operaţional pentru Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi, Jean-Dominique Senard, această nouă strategie „va permite Alianţei să profite la maximum de punctele tari şi de performanţa fiecărei companii. Cei trei membri vor acoperi toate segmentele şi tehnologiile vehiculelor, în toate zonele geografice, în beneficiul fiecărui client, îmbunătăţind în acelaşi timp competitivitatea, rentabilitatea şi responsabilitatea socială şi de mediu”.

 

CITEŞTE ŞI:

Modificări IMM Invest. Instituirea ipotecii şi certificatul de stare de urgenţă, eliminate

Cum pariază Grupul Volkswagen pe industria auto din China. Pregăteşte două investiţii majore

FCA, aproape de obţinerea împrumutului de 6,3 mld. euro de la Intesa Sanpolo Bank

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

byd
Industrie auto

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei...

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...