Mazda Hiroshima floteauto.ro
Home Piaţa auto Industrie auto Istoria companiei Mazda Motor Corporation pe scurt

Istoria companiei Mazda Motor Corporation pe scurt

Istoria companiei Mazda Motor Corporation a început în anul 1920 în orașul Hiroshima din Japonia.

Cel care a înființat compania se numea Jujiro Matsuda (1875-1952), iar primele vehicule care au fost fabricate de către Mazda au fost camionetele cu trei roți. Gama actuală a autoturismelor Mazda este foarte variată și include hatch-uri, limuzine, crossovere și unul dintre cele mai iconice roadstere din lume, MX-5 (Miata în SUA). Și Mazda nu produce numai autoturisme, ci și LCV-uri. De exemplu, modelul Bongo, a cărui a cincea generație a fost lansată în 2019, se vinde atât pe piața internă japoneză cât și pe alte piețe din Asia.

Caracteristicile tehnice ale autoturismelor Mazda

Producătorul oferă atât mașini cu motoare pe benzină și diesel, cât și electrice. Toate motoarele din gama actuală se caracterizează prin eficiență. Astfel, Mazda6 poate fi echipată cu motorul de top Skyactiv-G de 2,5 l, ce dezvoltă 194 CP și un cuplu maxim de 258 Nm. Astfel, poate accelera până la 100 km/oră în doar 8,1 secunde și poate atinge o viteză de top de 223 km/oră. În același timp, consumă în medie numai 6,7 l/100 km. Denumirea de Skyactiv derivă de la numele tehnologiei implementate pe motoarele Mazda, care au scăzut consumul de combustibil fără a afecta puterea motorului.

mazda6 Mazda Motor Corporation

În ceea ce privește motoarele, această companie a fost singurul producător modern de propulsoare rotative de tip Wankel, iar cel mai celebru exemplu este al seriei RX. O gamă de modele care a fost caracterizată printr-o dinamică de top, motoare puternice (de până la 300 CP) și printr-un consum de combustibil scăzut.

Mazdaspeed este divizia de performanță in-house a companiei Mazda Motor Corporation. Aceasta realizează atât versiuni sport modificate ale modelelor Mazda cât și mașini de competiții.

Vehiculele actuale sunt dotate cu cele mai avansate tehnologii în ceea ce privește siguranța și confortul. Aceste tehnologii includ sistemele Mazda Radar Cruise Control (pilot automat adaptiv), senzori de parcare pe față și spate, sistemul Smart City Brake Support (sistem de suport la frânare), sistem de monitorizare Blind Spot cu Traffic Alert, sistem Lane Keeping Assist (asistent de bandă), airbag-uri frontale pentru șofer și pasagerul din dreapta, airbag-uri laterale, cortină și multe altele.

Vizitați topautopiese.ro, partenerul dvs. de încredere din lumea pieselor auto de schimb!

Sunteți în mare căutare de piese auto de schimb pentru Mazda? Magazinul nostru online vă oferă o gamă cuprinzătoare de piese necesare pentru reparațiile auto, de la consumabile precum plăcuțe de frână, filtre de motor și de cabină, etc., până la garnituri, senzori, piese de transmisie, motor și tren de rulare.

Intrați chiar azi și comandați online piese auto ieftine! Noi practicăm prețuri accesibile, oferim promoții în mod regulat și asigurăm asistență prin specialiștii nostri experimentați din serviciul de servisare.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

volvo cars
Industrie auto

Volvo Cars va produce ultima mașină diesel la începutul anului 2024

Constructorul auto suedez Volvo Cars a anunţat, marţi, în cadrul Climate Week...

Industrie auto

ZF creează un motor electric fără magneți

ZF a dezvoltat un motor electric care nu necesită magneți, cu un...

Producția de autoturisme
Industrie auto

ACAROM: În primele 8 luni, producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități

Producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități în primele...

continental
Industrie auto

IAA Mobility 2023: Continental și Google Cloud echipează mașinile cu inteligență artificială generativă

Continental a anunțat un parteneriat cu Google Cloud în timpul conferinței de...