Ai maşină electrică sau hibrid? Poţi ajunge pe gratis la mare

cora România a lansat o reţea de staţii de încărcare pentru maşini electrice, proiect derulat în parteneriat cu EVConnect care îi încurajează pe români să folosească vehicule electrice sau hibrid, nepoluante. Încărcarea maşinilor este un serviciu gratuit, oferit de hipermarket. 
cora-statii-incarcare-electrice-floteauto

Demararea proiectului coincide cu lansarea, de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a Programului de dezvoltare a infrastructurii de încărcare a autovehiculelor electrice şi hibrid.

„Reglementările la nivel european formează un cadru de investiţii şi pentru mediul de business, iar un exemplu în acest sens sunt cora România şi Kaufland”, a arătat ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer

Prima staţie funcţionează, începând de astăzi, în parcarea magazinului cora Lujerului, din Bucureşti. Pe 28 iunie 2016 va fi deschisă a doua staţie de încărcare, la magazinul cora Brătianu, din Constanţa, astfel că drumul până la mare nu va mai fi o problemă pentru posesorii de maşini electrice. În final, toate cele 11 hipermarketuri ale reţelei cora România vor oferi clienţilor şi această facilitate, grija pentru mediul înconjurător fiind o prioritate a companiei.

La cora Lujerului pot fi încărcate simultan două vehicule, într-un spaţiu special amenajat. Încărcarea durează în medie o oră, iar staţia deserveşte toate tipurile de vehicule electrice şi hibride plug-in.

cora România îşi gândeşte permanent acţiunile în rezonanţă cu nevoile comunităţilor din care fac parte hipermarketurile sale. Una din acţiunile noastre principale se referă la proiecte verzi denumite coraVerde care au ca scop oferirea de soluţii verzi zonelor în care operăm. Prin urmare, am decis să începem instalarea în toate hipermarketurilor noastre de staţii de încărcare maşini electrice pentru a încuraja comunităţile pe care le deservim să înceapă să folosească un transport sustenabil. Primele staţii sunt instalate în cora Lujerului şi cora Bratianu in Constanţa şi oferă infrastructura necesară unui transport electric din ce în ce mai necesar. Mai mult, prin această acţiune dorim să îmbrăţişăm viitorul şi să creăm un prezent modern si durabil”, a subliniat Emanuel Pârvulescu, responsabil Mediu la cora România.

EV Connect este prima companie din România care a început să construiască staţii de încărcare pentru vehicule electrice.

„Am făcut echipă cu cora România pentru un scop nobil, acela de a oferi românilor alternativa energiei electrice şi de a contribui împreună la un viitor sustenabil. Continuăm cu încredere în această direcţie pentru că suntem convinşi că acesta este viitorul”, a conchis Dragoş Ciobanu, CEO EV Connect.

 

Adaugati comentariu