Advertisement

floteauto_asigurare auto
Home Administrare flote Asigurări Cea mai bună soluție în caz de accident – asigurarea auto

Cea mai bună soluție în caz de accident – asigurarea auto

Unul dintre cele mai de preț lucruri ale unei persoane îl reprezintă mașina. Aceasta este mijlocul de transport fără de care viața oamenilor s-ar dovedi mult mai dificilă și tocmai de aceea, mașina are nevoie de atenție sporită. Iar atunci când vine vorba de autovechiculul personal, trebuie luate în calcul următoarele aspecte: alimentarea cu gaz sau benzină, reviziile periodice și asigurarea auto.

Asigurarea auto este unul dintre cele mai importante aspecte, deoarece se referă la siguranța autovehiculului pe care o persoană îl conduce, mai ales că străzile din ziua de astăzi au devenit tot mai nesigure, iar numărul accidentelor a crescut foarte mult. De fapt, pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile, prin asigurările auto se acordă despăgubiri celor care au fost implicați într-un accident. Însa există mai multe tipuri, iar una dintre ele este asigurarea RCA.

Ce înseamnă asigurarea RCA și de ce este ea obligatorie?

Asigurarea RCA mai poartă și numele de asigurare de răspundere civilă auto și are un caracter obligatoriu, în țara noastră. Scopul acesteia este unul foarte clar: în cazul unui accident, cel păgubit primește prin intermediul acestui tip de asigurare auto o despăgubire pentru daunele provocate de către cealaltă persoană implicată în accident. Asigurarea RCA se acordă indiferent de veniturile pe care le deține cel care a produs nefericitul eveniment.  Se poate spune, astfel, că aceasta are un dublu scop: pe de-o parte îl ajută pe cel care a produs accidentul să se achite de datorie față de partea vătămată, iar pe de altă parte, ajută victima să-și pună la punct reparațiile privind autoturismul într-un timp scurt.

 

Sunt asigurările auto necesare și mașinilor second-hand?

În ultima vreme, din cauza faptului că autoturismele au devenit din ce în ce mai scumpe, oamenii sunt nevoiți să apeleze la cumpărarea de mașini second-hand, care se dovedesc o alternativă mult mai accesibilă din punct de vedere al bugetului și, uneori, chiar din punct de vedere al calității. O mașina second-hand poate fi mai bună decât una nouă, însă totul depinde de modelul ales. Așadar, de cele mai multe ori, este mai bine să alegeți o mașină la mâna a doua foarte bună calitativ și care să arate bine, decât să vă mulțumiți cu una nouă, dar care lasă de dorit din punct de vedere al dotărilor.

Însă acest lucru nu înseamnă că asigurările auto privind autovehiculele second hand nu trebuie făcute. Atunci când dumneavoastră alegeți să cumpărați o mașină second hand, trebuie însă să știți că polița care a fost încheiată de fostul proprietar al mașinii nu mai este valabilă, iar asigurarea RCA trebuie reînnoită. Recomandat este să vă interesați și de alte asigurări auto care nu sunt obligatorii, dar care pot să vă ajute în cazul unei situații neplăcute, cum ar fi un accident. De exemplu, o altă asigurare foarte des întâlnită în România, și atunci când vine vorba de mașinile noi, și atunci când vine vorba de cele la mâna a doua, este asigurarea CASCO. Rolul acesteia este de a proteja autovehiculul dumneavoastră în caz de accident și de a vă garanta despăgubirile necesare.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...

RCA
Asigurări

BAAR: Costurile cu piesele pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34%

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au...

Menţinerea plafonării tarifelor RCA
Asigurări

Boloş: Menţinerea plafonării tarifelor RCA depinde de analiza pe care o face ASF

Menţinerea plafonării tarifelor RCA va fi decisă în baza unei analize pe...

Mașinile electrice
AsigurăriService

Mașinile electrice sunt implicate mai rar în accidente, dar reparația costă mai mult. Studii

Este mai puțin probabil ca mașinile electrice să fie implicate într-o coliziune...