Advertisement

zero emisii
Home Administrare flote Carburanţi Agenția Internațională pentru Energie ajută flotele să compare emisiile de CO2 ale vehiculelor

Agenția Internațională pentru Energie ajută flotele să compare emisiile de CO2 ale vehiculelor

Un instrument interactiv lansat de Agenția Internațională pentru Energie (IEA) oferă managerilor de flote capacitatea de a compara emisiile de gaze cu efect de seră pe durata de viață ale vehiculelor cu diferite sisteme de propulsie, la nivel global, regional și național.

Instrumentul gratuit ia în considerare toate aspectele, de la operațiunile miniere și materiile prime, prin procesul de fabricație, până la utilizare.

Emisiile pentru întreaga durată de viață sunt un aspect important pentru flotele corporative, în condițiile în care vehiculele electrice ies de obicei de pe linia de producție cu o amprentă de carbon mai mare decât echivalentele cu un motor cu ardere internă. Acest lucru se datorează energiei necesare pentru extragerea materiilor prime și apoi fabricarea bateriilor.

Diferența în ceea ce privește amprenta de carbon dintre mașinile electrice și cele termice se micșorează apoi cu fiecare kilometru parcurs, reducându-se mai rapid dacă șoferii își reîncarcă mașinile cu energie regenerabilă.

Noul instrument al IEA permite managerilor de flote să evalueze impactul gazelor cu efect de seră al mașinilor electrice, hibride plug-in și cu combustie internă. Managerii pot specifica dimensiunea mașinii, precum și kilometrajul zilnic (de la 5 la 450 km pe zi) și perioada de deținere (5 până la 20 de ani).

De asemenea, calculatorul permite factorilor de decizie să specifice un consum mediu de combustibil de benzină (benzină) și motorină. Pentru sistemele motopropulsoare alternative, managerii de flotă pot stabili un consum mediu de combustibil pentru autovehiculele hibride plug-in și pot alege procentul de kilometri parcurși prin intermediul bateriei. Iar pentru mașinile electrice cu baterie, opțiunile includ autonomia bateriei și consumul mediu de energie în kWh/100 km.

Totodată, instrumentul le permite utilizatorilor să ajusteze ipotezele cu privire la intensitatea energetică a combustibililor și a electricității, inclusiv procentul de biocombustibil din benzină și motorină și ponderea surselor regenerabile, nucleare și a combustibililor fosili în generarea de energie.

Instrumentul produce apoi un grafic care ilustrează emisiile cumulate ale diferitelor sisteme de propulsie și detaliază proporțiile provenite din producția de mașini, cea de baterii, de energie (de la puț la rezervor) și din arderea combustibilului (de la rezervor la roată).

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Podurile de la Basarabi și Poarta Albă intră în reabilitare. Finanțare din fonduri europene

 

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

acciza
CarburanţiFiscalitate

Ministerul Finanțelor propune creșterea subvenției la acciza pentru combustibil pentru transportatori și distribuitori

Ministerul Finanțelor a publicat în transparență un proiect de act normativ prin...

Lukoil
Carburanţi

ANPC a decis închiderea, temporară, a patru benzinării din rețeaua Lukoil

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a început o amplă acţiune de control,...

mol
Carburanţi

Grupul MOL își propune să atingă neutralitatea emisiilor de carbon printr-o tranziție inteligentă

Grupul MOL și-a actualizat strategia pe termen lung, Shape Tomorrow, și își...