Advertisement

Home Piaţa auto Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale din China, parte a grupului BAIC, au semnat un Memorandum de Înțelegere.

Potivit comunicatului oficial, acest Memorandum de Înțelegere (MoU) urmează să exploreze o potențială colaborare în domeniul vehiculelor și componentelor electrice. De asemenea, va viza și oportunități de afaceri comune, pentru Europa și America de Sud.

Foton, ca și IVECO își dorește să promoveze transformarea ecologică a industriei auto prin mai multe direcții. Acestea vizează noile tehnologii energetice, cum ar fi energia electrică pură, hibridă și pilele de combustie cu hidrogen pentru vehiculele comerciale. Potențiala cooperare va sprijini, de asemenea, Foton să avanseze în continuare în strategia sa de globalizare.

Acest parteneriat face parte din strategia globală de electrificare a Grupului IVECO de a-și extinde gama de vehicule utilitare ușoare cu modele noi. Emblematicul Daily este disponibil în prezent în variante de de la 3,5 la 7,2 t. Iar prin această colaborare urmează să fie dezvoltat în variante de van-uri și șasiuri-cabină electrice sub pragul de 3,5 t.

Un  van IVECO electric de până la 3,5 t

Împreună cu Foton, Iveco Group va investiga opțiunea de a utiliza canalele de vânzare IVECO pentru comercializarea unui van electric în Europa și America de Sud în categoria cea mai ușoară, de până la 3,5 t. Viitorul vehicul va avea un impact potențial pozitiv asupra lanțurilor de aprovizionare regionale și locale din Europa și America de Sud, pe lângă sprijinirea în continuare a creșterii rețelei de puncte de vânzare și ateliere IVECO. Acordul dintre cele două companii nu are caracter obligatoriu.

La începutul acestui an, Iveco Group a semnat, de asemenea, un acord de furnizare cu Hyundai Motor Company pentru un șasiu-cabină electric, având MTMA de 2,5-3,5 t, care va fi vândut și servisat în Europa de IVECO. Colaborările Grupului Iveco cu Foton și Hyundai urmăresc să creeze o gamă cât mai variată de oferte de vehicule comerciale electrice mai ușoare decât Daily.

Memorandumul de înțelegere dintre Iveco Group și Foton deschide, de asemenea, cele două companii pentru explorarea în comun a unor sinergii viitoare suplimentare, inclusiv posibila localizare a activităților în Europa și America de Sud, care urmează să fie evaluate într-o etapă ulterioară. Vor fi discutate, de asemenea, oportunitățile de aprovizionare, inclusiv prin intermediul FPT Industrial.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen California
Piaţa auto

Volkswagen California. O nouă generație pentru legendă

California este furgoneta-camper iconică. După ce a construit peste 280.000 de unități...

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...

Piaţa auto

POLI AutoFEST 2024: Revoluția automobilistică prinde viață la POLITEHNICA București!

POLITEHNICA București readuce în capitală cel mai grandios eveniment dedicat industriei auto...