AFM lansează, în luna noiembrie, Programul de realizare a pistelor pentru biciclete
piste pentru biciclete

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va lansa, luna viitoare, Programul de realizare a pistelor pentru biciclete, astfel că începând cu data de 1 noiembrie 2022, unitățile administrativ-teritoriale (UAT) și asociaţiile de dezvoltare intercomunitară care doresc să participe își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică pusă la dispoziție pe site-ul instituției.

“Am semnat dispoziția de demarare a Programului de realizare a pistelor pentru biciclete. Prin acest program, venim în sprijinul autorităților locale de a asigura tuturor cetățenilor un mediu mai curat prin dezvoltarea infrastructurii velo în România. Prin programele noastre urmărim îndeplinirea obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă și consider că este o necesitate să prioritizăm implementarea acestor programe la nivel național pentru a oferi avantaje tuturor celor care aleg o modalitate de deplasare prietenoasă cu mediul înconjurător”, a explicat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculăescu.

Potrivit AFM, conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor Iluminat public, Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, Eficiență energetică în clădirile publice, Rabla Clasic, Rabla Plus și a celui privind casarea autovehiculelor uzate rămân valabile și pot fi accesate și pentru depunerea cererilor de finanțare pentru Programul de realizare a pistelor pentru biciclete.

Ulterior, în perioada 04 noiembrie 2022, ora 10.00 – 09 decembrie 2022, ora 14.00 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanțare, solicitanții vor putea depune cererile de finanțare, împreună cu documentația aferentă, în aplicația informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

Bugetul alocat sesiunii de finanțare este de 500 de milioane de lei.

Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale organizate la nivel de nivel de judeţ, comună, oraş, municipiu de rang I/II, municipiul Bucureşti şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale acestuia și asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării transportului nepoluant, concomitent cu reducerea traficului motorizat.

Finanțarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Fondurile se acordă pentru fiecare categorie de solicitant astfel:

  • UAT – Municipiul Bucureşti – maximum 75.000.000 lei;
  • subdiviziunea municipiului Bucureşti – maximum 45.000.000 lei;
  • UAT – municipiu de rang I – maximum 37.000.000 lei;
  • UAT – municipiu de rang II – maximum 30.000.000 lei;
  • UAT – oraş – maximum 22.000.000 lei;
  • comună cu mai puţin de 5.000 de locuitori – maximum 3.700.000 lei;
  • comună cu mai mult de 5.001 de locuitori – maximum 7.500.000 lei;
  • UAT – judeţ – maximum 22.000.000 lei.

AFM precizează că înscrierile în aplicaţie se realizează în limita a 150% din bugetul alocat programului.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Porsche a devenit joi cel mai valoros constructor auto din Europa

Prima ediţie a programului „Rabla local” va demara la jumătatea lunii octombrie

 

 

 

Adaugati comentariu