Advertisement

afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi au crescut cu 9 % în primele 11 luni din 2023

Afacerile din transporturi au crescut cu 9 % în primele 11 luni din 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primele 11 luni ale anului trecut, în termeni nominali, faţă de perioada similară din 2022, cu 13,1% ca serie brută, a anunţat, luni, Institutul Naţional de Statistică. În perioada analizată, afacerile din transporturi au avansat cu 9%.

Potrivit datelor INS, pe serie brută, avansul a fost determinat de creşterile înregistrate la cifra de afaceri din:: alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,4%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,9%), activităţile de transporturi (+9,0%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,1%) şi activitǎţile de comunicaţii (+4,6%).

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2023 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 13,7%. Afacerile din transporturi au avansat cu 9,8%.

Noiembrie 2023 comparativ cu octombrie 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,7%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din activităţile de transporturi (- 4,0%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-1,2%). Creșteri au înregistrat: activităţile de comunicaţii (+6,9%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+3,8%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,2%. Afacerile din transporturi au scăzut tot cu 0,2%.

Noiembrie 2023 comparativ cu noiembrie 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 11,4%, datorită creșterii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+13,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+9,9%), activităţile de comunicaţii (+6,9%) şi din activităţile de transporturi (+6,6%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 10,2%. Afacerile din transporturi au avansat cu 6,7%.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Anul 2024 stă sub semnul creșterii poverii fiscale pentru toți contribuabilii români

Afacerile din comerţul cu autovehicule, în creștere cu 12% în primele 11 luni din 2023

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...