Advertisement
Afacerile din comerţul
Home Miscellanea Business Afacerile din comerţul cu autovehicule, în creștere cu 12% în primele 11 luni din 2023

Afacerile din comerţul cu autovehicule, în creștere cu 12% în primele 11 luni din 2023

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut în primele 11 luni din 2023 faţă de perioada similară din 2022, atât ca serie brută cu 12,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,2%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2023, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2022, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, au înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 12,1%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+21,6%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,2%). Scăderi au înregistrat: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-8,3%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,1%).

Totodată, în primele 11 luni din 2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 14,2%.

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,6%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+12,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,7%).

Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-0,9%) şi comerţul cu autovehicule (-0,5%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 0,2%.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 1,9%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+4,2%), comerţul cu autovehicule (+3,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,2%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 6,5%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2023, a înregistrat o creştere cu 6,4% faţă de luna noiembrie 2022.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 16.800 de mașini electrice au fost înmatriculate anul trecut, cu 35% peste 2022

RCA ar putea fi plătită în rate, atât de persoanele fizice, cât și de cele juridice. Propunerile ASF

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Business

Jocurile de cazino întâlnesc literatura

De la romanele clasice până la cele mai recente opere contemporane, cărțile...

Moneycorp
Business

Aproape 70% dintre oamenii de afaceri cred că economia va intra în recesiune. Analiză Moneycorp

Oamenii de afaceri privesc cu îngrijorare la perspectivele anului 2024, pe fondul...

mașina
Business

Studiu EY: 1 din 4 cumpărători își achiziționează mașina online

Cumpărătorii de autovehicule sunt mai predispuși ca niciodată să efectueze achiziția online,...

directorilor generali
Business

Inflația, volatilitatea macroeconomică și conflictele geopolitice, principalele preocupări ale directorilor generali din România

* Procentul directorilor executivi optimiști cu privire la perspectivele de creștere a...