Afacerile din transporturi au crescut cu 24% în primele 5 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, ca serie brută, cu 25,1% în primele 5 luni, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Afacerile din transporturi, serie brută, au avansat cu 24%.transporturi

Conform INS, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2022 comparativ cu perioada similară de anul trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 25,1%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+42,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+24,2%), activităţile de transporturi (+24%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+18,2%) şi activitǎţile de comunicaţii (+9,6%).

În primele 5 luni comparativ cu intervalul similar de anul trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 24%. În transporturi, avansul a fost de 23,3%.

Mai 2022 comparativ cu aprilie 2022

Potrivit INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna mai 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 5,7%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de transporturi (+9,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+5,9%), activităţile de comunicaţii (+4,2%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,6%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 13,3%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 4,2%. În transporturi, avansul a fost de 4,5%.

Mai 2022 comparativ cu mai 2021

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna mai 2022, comparativ cu luna mai 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 31,4%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+47,4%), activităţile de transporturi (+32,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+31,8%), activităţile de comunicaţii (+9,3%) şi din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2022, comparativ cu luna mai 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 27,6%. În transporturi, avansul a fost de 28,4%.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Solidaritate cu Ucraina: noi reguli UE privind permisele de conducere din Ucraina

Ghidul Fiscal Mazars pentru ECE. În România, salariul minim brut lunar a crescut în ultimul an cu 10,9%

 

 

Adaugati comentariu