Atenţionare de călătorie în Slovenia. Caniculă şi pericol de incendii de vegetaţie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Slovenia că agenţia locală pentru mediu a emis, pentru perioada 19-25 iulie, o avertizare de caniculă severă.
slovenia

Conform prognozei actuale, temperaturile urmează să crească constant pe parcursul săptămânii, ajungând până la 39 de grade Celsius pe 23 şi 24 iulie şi până la 40 de grade în ziua de 25 iulie. Cele mai afectate localităţi vor fi Bela Krajna (sud-estul ţării) şi Nova Gorica (în zona de vest, la frontiera cu Republica Italiană). Locuitorii din aceste localităţi sunt sfătuiţi să ia măsuri de precauţie împotriva caniculei.

Valul de căldură se suprapune secetei persistente din ultimele două luni, având drept consecinţă apariţia pericolului de incendii de vegetaţie în regiunile Kras şi Istria, canicula fiind antrenată şi de curenţii de aer cald din Marea Adriatică, val care s-ar putea extinde şi în alte părţi ale ţării.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet lljubljana.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din transporturi au crescut cu 24% în primele 5 luni

Solidaritate cu Ucraina: noi reguli UE privind permisele de conducere din Ucraina

 

 

 

Adaugati comentariu