Advertisement

despăgubire
Home Administrare flote Asigurări Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut pe o poliță CASCO a depășit 500.000 lei

Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut pe o poliță CASCO a depășit 500.000 lei

Valoarea celor mai mari 10 daune plătite în 2021 de către asigurătorii din România în baza polițelor facultative CASCO a depășit 5 milioane de lei (aproximativ 1 milion euro), potrivit unei analize realizate la nivelul membrilor UNSAR.

Dintre acestea, cea mai mare despăgubire plătită a fost de peste 500.000 lei – și a fost achitată în urma unui accident rutier. Din Top 10 al celor mai mari despăgubiri plătite în baza acestui tip de asigurare, 6 au fost achitate ca urmare a producerii unor accidente rutiere, 3 din cauza unor incendii și 1 din cauza unei inundații.

La nivelul întregii piețe, despăgubirile totale plătite în baza polițelor CASCO s-au ridicat la peste 2 miliarde lei (aproximativ 410 milioane euro), în creștere cu circa 10% față de anul anterior, arată datele oficiale ale ASF. În România, erau în vigoare la finele anului trecut puțin peste 1 milion de polițe facultative CASCO.

“În ciuda speculațiilor unei asociații care nu are competențe de specialitate și care pare a urmări să inducă un sentiment de neîncredere la nivelul societății vizavi de conceptul de asigurare, sistemul de asigurări auto este alături de români atunci când neprevăzutul se produce. Statisticile arată că asigurătorii din România au achitat, în medie, în fiecare zi a anului trecut, despăgubiri de peste 1 milion euro pentru daunele CASCO și aproape 2 milioane euro pentru daunele aferente polițelor RCA”, au declarat reprezentanții UNSAR.

Aceștia subliniază faptul că orice fel de dezbatere publică cu privire la sectorul asigurărilor auto și la funcționarea instituțiilor asociative ale acestuia ar trebui să plece de la datele oficiale ale autorităților publice care au atribuții cu privire la piața asigurărilor, și nu de la speculațiile unor entități private interesate care pot induce opinia publică în eroare.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Atenţionare de călătorie în Slovenia. Caniculă şi pericol de incendii de vegetaţie

Afacerile din transporturi au crescut cu 24% în primele 5 luni

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

RCA
Asigurări

UNSAR: Cu cât costurile de reparație și închiriere sunt mai exagerate, cu atât crește povara șoferilor plătitori de RCA

Unele service-uri și firme de închirieri de vehicule practică prețuri excesive, astfel...

Legii RCA
Asigurări

Bogdan Chirițoiu: Susţinem proiectul de modificare a Legii RCA iniţiat de ASF

Consiliul Concurenţei susţine proiectul de modificare a Legii RCA iniţiat de Autoritatea...

coplată
Asigurări

UNSAR: Nu va exista coplata la RCA

Atât Directiva europeană (UE) 2021/2118 privind asigurările auto obligatorii, cât și Codul...