Advertisement
afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi au avansat cu 20% în primele 9 luni

Afacerile din transporturi au avansat cu 20% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au crescut, ca serie brută, cu 17,3 %, în primele nouă luni ale anului acesta faţă de perioada similară din 2020, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Afacerile din transporturi au crescut, ca serie brută, cu 20%.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2021, în termeni nominali, au fost consemnate creşteri în cazul cifrei de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+25,3%), activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+21,5%), activităţilor de transporturi (+20%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,3%) şi activităţilor de comunicaţii (+5,8%).

Totodată, în intervalul de referinţă, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 16,9%.

Potrivit INS, în septembrie 2021 comparativ cu august 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, a înregistrat o creştere cu 4,4%, ca urmare a activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+48,4%), activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+10,1%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+8,9%).

Pe de altă parte, scăderi au fost consemnate în activităţile de transporturi (-2,2%) şi activităţile de comunicaţii (-1,9%).

În aceeaşi perioadă, afacerile înregistrate în serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată, au scăzut cu 1,1%. În transporturi, scăderea a fost de 4,8%.

Datele INS arată că, în septembrie 2021 comparativ cu septembrie 2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a cunoscut un avans, ca serie brută de 16,5%.

Contribuţii importante la creşterea cifrei de afaceri în domeniu, ca serie brută, au avut-o: afacerile din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+29,6%), din activităţile de transporturi (+18,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+14,7%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+10,5%) şi din activităţile de comunicaţii (+0,6%).

afacerile din transporturi

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 17,8%. În transporturi, avansul a fost de 19,3%.

 

CITEȘTE ȘI:

Proiect de lege pentru plafonarea tarifelor RCA. Cum se agită asigurătorii

CNAIR a prelungit restricțiile de tonaj (7,5 t) pe DN 7, la Cotmeana (jud. Argeș)

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...