Afacerile din comerţul cu vehicule şi motociclete, în creştere cu 8%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut în primele 9 luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut, cu 8% ca serie brută, pe fondul majorării cu 35,9% a cifrei de afaceri din comerţul, întreţinerea şi repararea motocicletelor.Afacerile din comerţul cu autovehicule

Datele publicate de Institutul National de Statistică (INS) arată că în perioada ianuarie-septembrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a avansat atât ca serie brută cu 8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,6%. La acest rezultat şi-au mai adus contribuţia, alături de Comerţul cu motociclete (creştere cu 35,9% serie brută, 43,6% serie ajustată), şi cel cu piese şi accesorii (creştere cu 8,4% serie brută, 7,8% serie ajustată), cu autovehicule (7,8% serie brută, 9,4% serie ajustată), precum şi segmentul privind Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (5,9% serie brută, 5,1% serie ajustată).

Potrivit INS, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, în septembrie 2019, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut ca serie brută cu 14,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,2%. Pe sectoare de activitate, cel mai bun rezultat a fost înregistrat tot în Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor, unde afacerile au avansat, ca serie brută, cu 21,1%, iar ca serie ajustată cu 30,1%. În acelaşi timp, creşteri au mai fost raportate şi în Comerţul cu autovehicule (12,2% serie brută, 16,6% serie ajustată), în cel cu piese si accesorii (12% serie brută, 10,7% serie ajustată) şi pe segmentul Întretinerea şi repararea autovehiculelor (9,8% serie brută, 9,6% serie ajustată).

Pe de alta parte, în luna septembrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, comparativ cu luna precedentă, a urcat ca serie brută cu 7,8 % , iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de
zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,5%. Pe sectoare de activitate, cel mai bun rezultat a fost înregistrat în Comerţul cu autovehicule, unde afacerile au crescut cu 13,7% ca serie brută şi cu 0,9% ca serie ajustată. Pe segmentul Întretinerea şi repararea autovehiculelor, volumul cifrei de afaceri a avansat cu 1,1% ca serie brută, dar a scăzut cu 1,4% ca serie ajustată. În Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule, afacerile au urcat cu 0,3% ca serie brută şi s-au diminuat cu 0,4% ca serie ajustată. În Comerţul cu motociclete, rezultatele înregistrate sunt mai mici cu 11,1% ca serie brută, dar cu 1,8% mai mari ca serie ajustată.

Reamintim ca volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete s-a majorat, în 2018, cu 6,7%, un avans mult mai mic decât cel înregistrat în anul precedent, de 11,1%. Anul trecut, cel mai dinamic segment a fost cel al comercializării motocicletelor, unde afacerile au crescut cu peste 35%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către o societate în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare derulate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEŞTE ŞI:

Iulian Alexe, noul Area Manager pentru Europa de Nord şi Centrală în cadrul UTA

Cum alegi anvelopele pentru maşinile electrice

România are cea mai redusă densitate a benzinăriilor

 

Adaugati comentariu