Afacerile din comerţul cu autovehicule s-au majorat, în luna ianuarie, cu 9,8%

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 9,8%, ca serie brută, în ianuarie, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
volumul cifrei de afaceri

Astfel, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna ianuarie 2021, a înregistrat o creştere cu 9,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,4%), comerţul cu autovehicule (+10,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,7%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 0,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022, a înregistrat o creştere cu 3,7% faţă de luna ianuarie 2021.

Datele INS mai arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în ianuarie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 19,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-22,3%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-17,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,8%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-9,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,2%.

 

CITEȘTE ȘI:

Posibile măsuri de sprijin pentru companiile afectate de războiul din Ucraina

Înscrierile în cadrul Programului Rabla Clasic pentru persoane juridice vor fi reluate miercuri

 

Adaugati comentariu