Posibile măsuri de sprijin pentru companiile afectate de războiul din Ucraina

Guvernul va adopta măsuri de sprijin pentru companiile afectate de întreruperea lanţurilor de aprovizionare sau pentru cele care nu mai pot livra mărfuri în contextul războiului din Ucraina, a anunțat ministrul Economiei, Florin Spătaru.Măsuri de sprijin

Potrivit acestuia, săptămâna trecută a fost constituit un grup de lucru cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale din diverse industrii, precum cea metalurgică, auto, industria mobilei, industria cimentului, care se confruntă cu probleme de aprovizionare.

”Fiecare dintre aceste companii lucrează pentru a găsi soluţii, dar pentru cazuri de întrerupere a activităţii ca urmare a întreruperii lanţurilor de aprovizionare sau din cauza imposibilităţii de a livra, pentru că vorbim de trei pieţe mari, Ucraina, Belarus şi Federaţia Rusă. Pentru a veni în sprijinul acestor companii, vom veni cu o soluţie de şomaj tehnic sau măsuri de sprijin din partea Guvernului pentru a ajuta companiile să nu înceteze contractele colective de muncă. Printr-o astfel de măsură, numărul celor care ar fi disponibilizaţi ar fi mult mai mic şi asta au cerut aceste companii”, a afirmat Florin Spătaru.

Ministrul Economiei a mai menționat că grupul de lucru a propus și soluţii privind fluidizarea traficului de marfă, în contextul în care o serie de camioane aşteaptă în vămi, iar în portul Constanța sunt probleme. ”Noi am intervenit la autorităţile competente pentru a fluidiza traficul”, a mai arătat acesta, care a adăugat că România va solicita şi fonduri europene pentru gestionarea situaţiei.

 

CITEȘTE ȘI:

Sorin Grindeanu: Un proiect important pentru București intră în linie dreptă

Constructor desemnat pentru Lotul Mizil – Pietroasele, parte din Autostrada Ploieşti-Buzău

 

Adaugati comentariu