Constructor desemnat pentru Lotul Mizil – Pietroasele, parte din Autostrada Ploieşti-Buzău

Asocierea româno - bulgară Coni - Trace Group Hold a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru construcția Lotului 2 Mizil - Pietroasele, parte din Autostrada Ploieşti-Buzău. a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.mizil

Contractul, finanţat prin PNRR, are o valoare de 1,249 miliarde de lei fără TVA, care include și realizarea a 20 de poduri.

„Asocierea româno-bulgară are la dispoziţie 20 de luni, după semnarea contractului, pentru a construi cei 28,35 de km ai Lotului 2, cuprins între localităţile Mizil şi Pietroasele”, a smenționat ministrul Transporturilor.

Potrivit CNAIR, semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Ministrul Transporturilor a reamintit că săptămâna trecută au fost desemnaţi constructorii Lotului 3 Pietroasele – Municipiul Buzău, cu o lungime de 13,9 km, iar în scurt timp urmează să fie anunţat câştigătorul Lotului 1 Dumbrava- Mizil, în lungime de 21 km.

Autostrada Ploieşti-Buzău, primul sector din A7 Ploiești – Pașcani, va avea 63 de kilometri lungime, 6 noduri rutiere, 160 de ha de perdele forestiere, 42 de poduri + pasaje şi 4 spaţii de servicii moderne, dotate şi cu staţii de încărcare electrice.

 

CITEȘTE ȘI:

Slovenia a plafonat preţurile la carburanţi timp de 30 de zile

Companiile de asigurări solicită o schemă de compensare la RCA ca la energie electrică şi gaze naturale

 

 

Adaugati comentariu