Advertisement

centura bucureşti
Home Infrastructură A început modernizarea sectorului DN2 – A2 din Centura Bucureşti

A început modernizarea sectorului DN2 – A2 din Centura Bucureşti

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat începerea lucrărilor de modernizare a sectorului DN2 – A2 din Centura Bucureşti, urmând ca în perioada următoare să fie deschise şi alte şantiere în zona Bucureşti – Ilfov, precum cele de la pasajele Berceni şi Olteniţa.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor Ionel Scrioşteanu şi directorul general adjunct al CNAIR, Ovidiu Barbier, au emis luni ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a sectorului DN2 – A2 din Centura Bucureşti.

„Suntem într-o continuă dezvoltare a infrastructurii rutiere pe Regiunea Bucureşti – Ilfov, luna trecută am predat amplasamentul constructorului pentru realizarea Pasajului de la Mogoşoaia, iar astăzi deschidem un nou şantier aici, pe DN2 – A2. În perioada următoare, vom începe mai multe lucrări importante pentru zona Bucureşti – Ilfov, şi anume: Pasajul Berceni, Pasajul Olteniţa. De asemenea, în luna iunie, încep lucrările la Autostrada A0, cea mai importantă şi aşteptată de cetăţeni”, a declarat Ionel Scrioşteanu.

Ovidiu Barbier a menţionat că termenul contractual pentru finalizarea sectorului din Centura Bucureşti este de 15 luni şi a dat asigurări că lucrările executate vor fi plătite foarte rapid.

„De astăzi începe să curgă termenul contractual de 15 luni pentru modernizarea acestui sector din Centura Bucureşti. Nu mai vrem întârzieri, iar ambiţia noastră este să închidem inelul Capitalei la patru benzi, astfel încât să eliminăm blocajele în trafic. CNAIR are toată deschiderea faţă de constructori şi vă asigur că lucrările executate vor fi plătite foarte rapid, încercăm astfel să accelerăm ritmul în şantiere, constructorii pe partea de execuţie, noi pe partea de plăţi”, a subliniat Ovidiu Barbier.

Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea a 11,524 kilometri din centura rutieră a municipiului Bucureşti, sector DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750), constând în principal în sporirea capacităţii de circulaţie de la două benzi la patru benzi de circulaţie (câte două pe sens) şi eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi, precum şi reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente pe acest sector de drum naţional.

Valoarea contractului semnat cu antreprenorul Tirrena Scavi este de 235.747.292,70 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind Fondul de Coeziune, în cofinanţare cu bugetul de stat. Durata contractului este de 75 de luni şi cuprinde: 15 luni perioada de execuţie şi minim 60 de luni perioada de notificare a defecţiunilor.

 

CITEŞTE ŞI:

Limitatoare de viteză dinamice – pe când și la noi?

Ludovic Orban: Vom deschide comerţul, nu şi mall-urile

Tu ce fel de consumator eşti? Patru tipologii în vremuri de Covid-19

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Târgu Jiu
Infrastructură

Astăzi se deschide integral circulația pe Varianta Ocolitoare Târgu Jiu. Construcția celor 20 de km a durat 10 ani

Circulația pe întreaga Variantă Ocolitoare Târgu Jiu va fi deschisă, marți, 16...

Paşcani - Suceava
Infrastructură

CNAIR pregătește lansarea licitațiilor pentru construcția Autostrăzii Paşcani – Suceava

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Agenţia...

DN 1A
Infrastructură

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, la Mogoșoaia. Trebuie finalizate în 10 luni

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, pe tronsonul cuprins între...

Valea Oltului
Infrastructură

Rutele ocolitoare în perioada închiderii circulației pe Valea Oltului (DN 7)

În perioada 8 iulie – 9 august 2024, pentru executarea lucrărilor de...