Advertisement
Galaţi
Home Infrastructură A început construcţia Şoselei de centură din Galaţi, investiţie a autorităţilor locale

A început construcţia Şoselei de centură din Galaţi, investiţie a autorităţilor locale

Consiliul Judeţean a anunţat începerea lucrărilor de construcţie a Şoselei de centură a municipiului Galaţi, investiţie de peste 30 milioane euro finanţată în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Primele lucrări vor fi realizate la cea mai complexă parte a acestui proiect, Podul hobanat, unde s-a început construcţia pilonului central, care va avea o înălţime de 62 metri de la nivelul solului şi va susţine cele 44 de hobane ale podului.

Podul suspendat va avea o lungime de aproximativ 500 metri, este prevăzut cu patru benzi de circulaţie şi va scurta lungimea actuală a drumului de centură cu aproximativ doi kilometri.

“Vom moderniza de la zero drumul de centură şi vom crea o infrastructură rutieră modernă. Este o investiţie de peste 30 de milioane de euro, de care va beneficia întreaga comunitate gălăţeană. Odată cu implementarea acestui proiect se va fluidiza traficul în zonă, se va reduce riscul de accidente rutiere şi va scădea timpul petrecut de şoferi în trafic, ceea ce pentru agenţii economici înseamnă costuri mai mici. În plus, prin această investiţie vor fi create şi noi locuri de muncă. Vom face şi exproprieri în zonele în care vom extinde drumul la patru benzi de circulaţie, însă acestea nu vor fi realizate anul acesta. Lucrările la drumul de centură se vor desfăşura etapizat, fără a întrerupe total circulaţia”, a explicat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Investiţia prevede modernizarea a 10,45 kilometri de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie.

Fundaţia drumului va fi consolidată, vor fi reabilitate podeţele, se va fi realiza o reţea nouă de colectare a apelor pluviale şi se vor amenaja trotuare, spaţii verzi şi piste pentru biciclişti (6,5 kilometri).

De asemenea, vor fi realizate şi cinci sensuri giratorii. Lucrările se vor desfăşura pe o suprafaţă 184.445 metri pătraţi. Termenul de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Galaţi va avea două şosele ocolitoare

Municipiul Galaţi va avea două şosele ocolitoare, una fiind realizată, din fonduri europene, de Consiliul Judeţean, iar a doua, de CNAIR, ca investiţie prevăzută în Master Planul General de Transport (MPGT).

Astfel, în paralel cu investiţia autorităţilor locale din Galaţi, CNAIR a lansat la începutul lunii octombrie o licitaţie pentru construirea unei alte Variante de Ocolire, care va face parte din drumul expres “Focşani – Brăila – Galaţi – Giurgiuleşti”.

În acest caz, şoseaua va avea o lungime de aproximativ 33 km, valoarea estimată a contractului fiind de 899,6 milioane de lei fără TVA. Se estimează că această Variantă de Ocolire va fi finalizată la jumătatea anului 2023, în condiţiile în care durata contractului este de 90 luni şi cuprinde 12 luni perioada de proiectare, 42 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 36 de luni perioada de garanţie a acestora.

„În conformitate cu Studiul de Fezabilitate deţinut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru “Varianta de ocolire Galaţi” elaborat în anul 2012, traseul se desprinde din DN 25 printr-un nod rutier, ocoleşte oraşul Galaţi în partea de Nord a acestuia, îndreptându-se spre DN 2B, unde se va interconecta cu acesta prin 2 bretele de acces”, ne-au declarat reprezentanţii CNAIR.

 

CITEŞTE ŞI:

De la 1 mai 2021, anvelopele vor fi etichetate după consumul de combustibil

Trei condiţii de intrare în Ungaria prin vama Nădlac I

Bollinger B2CC șasiu – electric și foarte personalizabil

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...