Advertisement

Afacerile din comerţul
Home Miscellanea Business Afacerile din comerţul auto-moto au crescut cu 5,3% în primele 5 luni

Afacerile din comerţul auto-moto au crescut cu 5,3% în primele 5 luni

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 5,3%, în primele cinci luni faţă de perioada similară din anul anterior, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 mai 2021, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 5,3%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,7%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4%) şi comerţul cu autovehicule (+3,4%).

În primele cinci luni din acest an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,4%.

Conform INS, în mai 2022 comparativ cu aprilie 2022, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 20,3%, datorită majorărilor din comerţul cu autovehicule (+25,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+17,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+13,8%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+4,6%).

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2022, comparativ cu aprilie, a înregistrat o creştere cu 0,3%.

În mai 2022 comparativ cu mai 2021, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 1,8%, datorită creşterilor la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+7,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,2%). Comerţul cu autovehicule a înregistrat o scădere cu 2,7%.

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o scădere cu 5,9% faţă de luna mai 2021.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch Tech Day 2022 la Dresda: semiconductorii puternici stabilesc ritmul pentru lumea tehnologiei

În Belgia, 1 șofer din 3 reduce viteza pentru a contracara prețurile mari la carburanți

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

volvo
Business

Volvo renunță la planul de a vinde numai vehicule electrice din 2030

Compania auto Volvo a anunțat că și-a abandonat obiectivul de a produce...

MOL
Business

MOL a început să producă hidrogen verde în cea mai mare fabrică din regiune

La rafinăria MOL din Százhalombatta a început producția în cea mai mare...

Chrysler
Business

Stellantis refuză să vândă Chrysler strănepotului fondatorului mărcii

Strănepotul fondatorului Chrysler l-a contactat pe șeful Stellantis pentru a-și exprima nemulțumirea...

BYD
BusinessIndustrie auto

BYD vrea să fie un producător „european”. Care este strategia?

Producătorul chinez de vehicule electrice BYD vrea să cucerească Europa și intenționează...