Advertisement

Bosch
Home Piaţa auto Industrie auto Bosch Tech Day 2022 la Dresda: semiconductorii puternici stabilesc ritmul pentru lumea tehnologiei

Bosch Tech Day 2022 la Dresda: semiconductorii puternici stabilesc ritmul pentru lumea tehnologiei

Componentele foarte miniaturizate sunt lipiciul care unește lumea noastră tehnologică modernă. Semiconductorii puternici se află în centrul tuturor sistemelor electronice. Exponatele practice de la Bosch Tech Day 2022 includ o gamă largă de produse actuale și viitoare, astfel încât vizitatorii să poată atinge, încerca și experimenta singuri rolul pe care cipurile, inclusiv cele fabricate de Bosch, îl joacă pentru a realiza „Tehnică pentru o viață”.

Bosch Tech Day a avut loc pe 13 iulie 2022, la fabrica de plăcuțe Bosch din Dresda, cea mai avansată de acest gen din Europa.

O prezentare generală a exponatelor de la Bosch Tech Day

Senzori auto – detectarea împrejurimilor pentru toate situațiile din trafic: pentru conducerea asistată și automatizată, vehiculul trebuie să știe tot timpul ce se întâmplă în jurul său. Trebuie să fie capabil să detecteze în mod fiabil și să reacționeze la obiecte și oameni. Detectarea fiabilă a împrejurimilor este esențială pentru aceștia. În acest scop, Bosch folosește o combinație de camere multifuncționale și senzori radar din față și din colț instalați în partea frontală și laterală a vehiculului. Senzorul radar frontal detectează obiectele din partea din față a vehiculului și determină viteza acestora, precum și poziția lor față de vehicul. Dacă există un risc de coliziune, sistemul îl avertizează pe șofer. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul declanșează automat o manevră de frânare de urgență. Dispozitivul multifuncțional Bosch este o cameră video frontală care combină algoritmii tradiționali de procesare a imaginii cu metodele de inteligență artificială (IA). Folosind inteligența artificială (IA), camera înțelege și interpretează ceea ce vede, asigurând o recunoaștere fiabilă a obiectelor și o bună detectare a împrejurimilor. Pe lângă soluțiile de cameră, radar și ultrasunete, Bosch dezvoltă și un echipament de detectare și măsurare a distanței cu ajutorul razei coerente (LIDAR) cu rază lungă de acțiune, pentru care utilizează diverse principii ale senzorilor. Cu cât sarcina de conducere este mai complexă, cu atât mai important este ca aceste soluții să interacționeze corect.

Roboți planari – transport și poziționare fără contact de înaltă performanță: Bosch face Industria 4.0 să plutească cu roboți planari speciali care folosesc levitația magnetică permanentă, o nouă tehnologie dezvoltată de cercetătorii Bosch. Roboții sunt mult mai versatili și adaptabili decât o bandă transportoare și permit transportul flexibil și fără contact, poziționarea și manevrarea componentelor sau a obiectelor de orice fel. Oferă potențial pentru o gamă largă de industrii și aplicații, cum ar fi industria de semiconductoare și cea farmaceutică, precum și industria alimentară, pentru care se aplică standarde speciale de igienă și curățenie. Însă, sunt, de asemenea, un avantaj în mediile de asamblare și producție, unde accelerează operațiunile și pot combina fluxul flexibil de materiale cu poziționarea precisă. Robotul planar Bosch este format din două componente principale, fiecare fiind echipată cu magneți permanenți: un motor, care este platforma de transport; și un stator, care este suprafața pe care motorul poate aluneca. Magneții din stator generează un puternic câmp magnetic de levitație pentru motor, care plutește în liniște la aproximativ doicentimetri deasupra acestuia. Datorită alinierii precise a magneților, este posibil să se controleze poziția motorului în toate direcțiile.

GSR și GSB 18V-150 C Professional – șurubelnițe fără fir cu detectare electronică a unghiului: șurubelnițele Biturbo GSR și GSB 18V-150 C Professional sunt cele mai puternice șurubelnițe fără fir și cu impact de 18 volți din lume. Acestea sunt potrivite în special pentru construcția convențională cu structuri din lemn, precum și pentru construcția de grinzi de acoperiș sau fațade. Pe scurt, pentru orice fel de lucrare care necesită șuruburi sau burghie cu diametru mare. Acestea oferă o interfață de utilizator modernă, precum și funcții de conectivitate care permit efectuarea setărilor individuale prin smartphone. Punctul lor unic de vânzare este funcția lor de detectare electronică a unghiului (EAD), o premieră mondială pentru șurubelnițele comerciale de 18 volți. Sculele GSR și GSB 18V-150 C Professional oferă, de asemenea, un nivel înalt de
protecție a utilizatorului datorită KickBack Control: în cazul rotirii bruște și imprevizibile a șurubelniței în jurul axei de găurire – dacă burghiul rămâne blocat într-un nod, de exemplu – senzorul integrat oprește motorul într-o fracțiune de secundă. Acest lucru previne recul neașteptat și poate reduce riscul de rănire.

Laserul cu linii încrucișate Quigo Green pentru utilizatorii de bricolaj – ecologic în mai multe moduri: Quigo Green proiectează o cruce laser precisă pe perete. Folosește diode laser verzi, care generează un fascicul care este de până la patru ori mai vizibil pentru ochiul uman decât unul roșu. Este primul dispozitiv de măsurare Bosch care prezintă carcasă și accesorii realizate în proporție de 90 de procente din plastic reciclat. Ambalajul său este, de asemenea, ecologic, realizat în proporție de 70 de procente din hârtie reciclată, având o acoperire ecologică pe bază de apă și nu mai conține nicio peliculă de plastic în interior. De asemenea, Bosch a optimizat dimensiunea ambalajului, făcându-l cât mai mic posibil pentru a maximiza numărul de dispozitive care pot fi transportate în același timp. În plus, datorită electronicii sale optimizate, noul Quigo Green consumă doar jumătate din energia predecesorului său. Toate aceste caracteristici ajută la conservarea resurselor.

 

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Mercedes-Benz Clasa T. Soluția pentru o viață activă

High-tech. Android Auto

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ACAROM
Industrie auto

ACAROM: Producția auto din România a crescut cu 8,7% în primul semestru, la 292.378 de unități

În primele șase luni din 2024, producția de automobile în România a...

Twingo E-Tech Electric
Industrie auto

Renault va produce în Slovenia, modelul Twingo E-Tech Electric, cu un preț sub 20.000 de euro

Renault şi Guvernul sloven au încheiat un memorandum de înţelegere pentru producţia...

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

ContiTech
Industrie auto

Continental are la Timișoara unul dintre cele mai mari laboratoare de testare ContiTech din Europa

Compania de tehnologie Continental a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație...