Advertisement

PwC CEO Survey
Home Finanţare Fonduri publice Modificări IMM Invest. Instituirea ipotecii şi certificatul de stare de urgenţă, eliminate

Modificări IMM Invest. Instituirea ipotecii şi certificatul de stare de urgenţă, eliminate

Guvernul va adopta două modificări IMM Invest, eliminând astfel două bariere în derularea programului a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

„Sunt două bariere pe care le eliminăm astăzi în urma discuţiilor cu sistemul financiar bancar de vineri. Una dintre ele propune renunţarea la cerinţa de instituire a ipotecii legale de bunuri mobile şi imobile aparţinând debitorului. (…) Era un element de ambiguitate în ceea ce priveşte modul de a proba dacă ai fost afectat sau nu, acel certificat COVID. Şi atunci am eliminat această cerinţă de a fi probat de la caz la caz”, a spus ministrul Finanţelor”, a explicat Florin Cîţu.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a precizat că IMM Invest nu este un program destinat numai companiilor afectate de pandemie.

„Ideea este că programul nu este destinat numai companiilor a căror activitate a fost afectată direct sau indirect de epidemie, ci către toate companiile. (…) Să le transmiteţi celor de la Fond să menţină o legătură permanentă cu responsabilii din cadrul băncilor de derulare a proiectelor, să aibă o comunicare permanentă astfel încât să fluidizeze toate procedurile, să grăbească viteza de aprobare a creditelor, acesta este de fapt obiectivul nostru”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Ministrul Finanţelor a anunţat încă de aseară că vor fi corectate, prin Ordonanţă de Urgenţă, unele prevederi pentru ca Programul IMM Invest să funcţioneze şi mai rapid.

Acesta a arătat că probleme au apărut atât din partea companiilor care au apelat la IMM Invest, cât şi din partea băncilor, care s-au confruntat cu un număr foarte mare de solicitanţi, de 9 ori mai mare decât în mod normal.

„Am avut o întâlnire istorică şi în premieră cu cei 22 de CEO ai băncilor din România care lucrează cu IMM Invest. Am avut problemele cu care s-au întâlnit cei care au apelat la IMM Invest pe de o parte, pe de altă parte am avut şi problemele pe care le-a întâmpinat sistemul financiar bancar, de exemplu cererea pe care sistemul financiar bancar a trebuit să o satisfacă într-o lună de zile era ceva ce aveau de satisfăcut în nouă luni de zile. Deci a fost un volum de muncă foarte mare şi în acea parte”, a menţionat, aseară, ministrul Finanţelor, la Realitatea Plus.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum pariază Grupul Volkswagen pe industria auto din China. Pregăteşte două investiţii majore

FCA, aproape de obţinerea împrumutului de 6,3 mld. euro de la Intesa Sanpolo Bank

Programul IMM Invest va fi modificat. Află motivele

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule electrice
Flotă verdeFonduri publice

În licitațiile pentru transportul public din 2024 au fost lansate cereri pentru achiziția a peste 2.200 de vehicule electrice

În primele opt luni ale anului 2024, licitațiile publice pentru transportul electric...

Primăria Capitalei
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Capitalei va achiziționa o flotă de 99 de autovehicule electrice prin Rabla Plus

Primăria Capitalei va achiziționa, prin licitație, o flotă de 99 de autovehicule...

APIA
Flotă verdeFonduri publice

Flota APIA se extinde cu 36 de mașini electrice prin Rabla Plus

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lansat licitația pentru...

tehnologii noi
Fonduri publiceIndustrie auto

Companiile din industria auto pot depune cereri de finanţare pentru investiţii în tehnologii noi

Companiile pot depune, până în data de 9 septembrie, cererile de finanţare...