15 noi vehicule 4×4 pentru CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va organiza două licitaţii pentru achiziţia a 15 autovehicule 4x4, dintre care 10 autoturisme şi 5 autoutilitare.
Ministerul Agriculturii

Licitaţia pentru cele 10 autoturisme 4×4 este anunţată pentru data de 22 ianuarie 2019.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 691.176 lei (fara TVA), durata contractului fiind de 150 de zile. Livrarea se va realiza in termen de maxim 4 luni de la data emiterii comenzii de catre CNAIR.

În criteriul de atribuire, perioada de garantie a autoturismelor, incepand cu data la care se face predarea, are o pondere de 10%, iar preţul, de 90%.

Potrivit anunţului de participare publicat în SICAP, ofertantul va demonstra ca a livrat, în ultimii 3 ani, produse similare a caror valoare cumulată la nivelul unui contract sau a mai multor contracte, este de cel puţin: 345.500 lei, fara TVA.

Pentru cele 5 autoutilitare 4×4, licitaţia este programată pentru data de 11 ianuarie 2019. Vehiculele de teren vor fi utilizate de Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatică –  CESTRIN.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 816.000 lei, durata contractului fiind de 30 de zile.

În criteriul de atribuire, perioada de livrare a masinilor are o pondere de 10%, iar preţul de 90%.

CNAIR solicită, în anunţul de participare publicat în SICAP, ca ofertantul sa faca dovada că a furnizat, în ultimii 3 ani, calculaţi până la data limită de depunere a ofertei, produse similare in valoare cumulată de minim 408 000 lei (fara TVA).

În situaţia în care ofertele clasate pe primul loc au preţuri egale, autoritatea contractantă va solicita clarificări prin intermediul SEAP, în vederea încărcării electronice de către operatorii economici de documente care conţin noi preţuri. În acest caz, contractul va fi atribuit ofertantului a cărui nouă propunere financiară are preţul cel mai scăzut.

Pe de altă parte, în acest an, CNAIR a recepţionat 103 autobasculante Ford 3542D cu lamă şi răspânditor, în baza unui contract de achiziţie în valoare de aproximativ 9,8 milioane de euro, fără TVA, care include şi un pachet de servicii asociat ce se va derula pe parcursul următorilor doi ani. Cele 103 utilaje vor intra în dotarea direcţiilor regionale de drumuri şi poduri din Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Iaşi, Timişoara şi Cluj, întărind astfel capacitatea acestora de a desfăşura în regie proprie inclusiv acţiuni de deszăpezire pe autostrăzile şi drumurile naţionale din România.

CNAIR a mai achiziţionat anul acesta 19 freze de asfalt în valoare de 7,942 milioane de lei fără TVA, această achiziţie înscriindu-se în planul de retehnologizare a companiei, demarat în anul 2014. Acesta prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de maşini şi utilaje specifice lucrărilor de reparaţii şi întreţinere a drumurilor. Planul pus în aplicare prin Direcţia de Mecanizare presupune achiziţionarea anuală şi etapizată a mai mult de 1.000 de maşini şi utilaje.

 

 

 

 

Adaugati comentariu