Advertisement

restricţiile
Home Miscellanea Financiar 12 ţări europene relaxează restricţiile şi încep să-şi redeschidă economia

12 ţări europene relaxează restricţiile şi încep să-şi redeschidă economia

Încă de săptămâna trecută, restricţiile impuse din cauza epidemiei Covid-19 au început să fie relaxate provizoriu, în mai multe ţări europene. Este vorba în special de mici afaceri din comerţ şi câteva industrii, dar şi de şcoli şi grădiniţe.

În timp ce epidemia de coronavirus a ucis, la nivel mondial, 165.000 de persoane, iar numărul celor confirmaţi a depăşit 2,4 milioane de cazuri, un număr de 12 state din Europa au luat primele măsuri de relaxare a restricţiilor impuse luna trecută.

Restricţii deja ridicate

Italia (23,660 decedaţi)
În anumite regiuni, au fost deschise librăriile şi papetăriile, spălătoriile, magazinele de haine pentru copii. Totodată, lucrătorilor forestieri şi celor din IT li s-a permis să mergă din nou la locul de muncă. Restricţiile impuse de Guvern se vor ridica la data de 4 mai.

Spania (20.453 decedaţi)
Unii lucrători din industrie şi construcţii au revenit la serviciu, dar majoritatea magazinelor şi serviciilor rămân închise. Personalul cu activităţi de birou lucrează încă de acasă. Izolarea a fost extinsă până la data de 3 mai.

Austria (402 decedaţi)
Parcurile publice, magazinele mici, magazinele de bricolaj şi grădinărit s-au redeschis cu reguli stricte de distanţare şi cu obligativitatea ca toată lumea să poarte măşti. Magazine mai mari şi frizeriile vor fi deschise începând cu 1 mai, iar restaurantele, la jumătatea lunii viitoare.

Danemarca (355 decedaţi)
Centrele îngrijire pe timp de zi şi şcolile primare s-au redeschis. Restaurantele şi cafenelele rămân închise până pe 10 mai, tot până atunci fiind interzise şi întrunirile cu peste 10 persoane. Adunările mai mari rămân interzise până în august.

Slovenia (74 decedaţi)
Cetăţenilor li s-au permis vizitele la casele proprii de vacanţă şi activităţile sportive care nu implică un contact strâns, precum ciclismul sau tenisul.

Belgia (5.683 decedaţi)
Centrele de grădinărit şi magazinele de bricolaj au fost autorizate să se deschidă în aceleaşi condiţii ca şi magazinele cu alimente esenţiale.

Bulgaria (42 decedaţi)
Parlamentul a votat la 6 aprilie relaxarea unor restricţii, precum redeschiderea pieţelor agricole şi reducerea unor sancţiuni impuse în luna martie.

Restricţii ridicate în această săptămână

Cehia (186 decedaţi)
Planul de relaxare a restricţiilor în cinci etape începe pe 20 aprilie, cu pieţe şi ateliere în aer liber, şi se încheie la 8 iunie. Cehii pot acum să călătorească şi în străinătate, cu condiţia ca aceştia să fie supuşi carantinei de două săptămâni la întoarcere.

Germania (4.459 decedaţi)
Spaţiile comerciale cu o suprafaţă mai mică de 800 mp se pot redeschide la data de 20 aprilie, precum florăriile, dealerii auto, magazinele de biciclete sau librăriile. Sălile de sport, restaurantele, barurile şi magazinele mari rămân închise. Măştile sunt „de urgenţă” recomandate.

Norvegia (165 decedaţi)
Grădiniţele şi unele cabinete medicale se redeschid începând cu 20 aprilie. Din 27 aprilie, se vor redeschide parţial liceelor şi universităţile, saloane de înfrumuseţare şi masaj.

Polonia (360 decedaţi)
Se deschide parcurile şi pădurile, iar numărul de persoane din magazine este limitat.

Albania (26 decedaţi)
Industriile miniere şi petroliere, dar şi alte afaceri se redeschid la 20 aprilie.

Restricţii menţinute

Alături de România, restricţiile se menţin în totalitate în Franţa, Grecia, Ungaria, Irlanda, Olanda, Portugalia şi Marea Britanie.

 

CITEŞTE ŞI:

Trafic redus la frontieră cu peste 90% în perioada Sărbătorilor Pascale

SUV-ul electric Triton: 8 locuri, 1.100 km autonomie!

Prăbuşirea preţului petrolului va ieftini benzina şi motorina

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Akcenta
Financiar

Ce companii au de câștigat din slăbirea EURO în 2024? Prognoza Akcenta

Economia globală a fost surprinzător de rezilientă în 2024, inflația de bază...

Exporturile de mijloace de transport
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 2,3% în primele 5 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 2,3% în primele 5...

M&A
Financiar

Investitorii strategici și-au menținut poziția dominantă pe piața de M&A din România

Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 124 de tranzacții...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...