12 metropole vor cumpăra numai autobuze „verzi” începând din 2025

Primăriile a 12 mari oraşe din lume, precum Paris, Los Angeles, Ciudad de México Cape Town sau Londra, s-au angajat să achiziţioneze exclusiv autobuze cu emisii-zero începând din 2025 şi să se asigure că zone importante din metropolele lor vor avea emisii-zero până în 2030.

Acordul a fost semnat de administraţiile din Londra, Paris, Los Angeles, Barcelona, Quito, Vancouver, Ciudad de México, Copenhaga, Auckland, Seattle, Milano şi Cape Town. Demersul este susţinut de Tokyo, care şi-a luat angajamentul încă din 1990 în acest domeniu.

Semnatarii declaraţiei, din cadrul Grupului C40, întrevăd ”un viitor în care mersul pe jos sau pe bicicletă şi transportul partajat vor fi principalele modalităţi de transport pentru locuitorii oraşelor” şi se angajează să le ”promoveze” şi să ”reducă numărul de vehicule foarte poluante (…) şi să abandoneze progresiv utilizarea vehiculelor care folosesc carburant fosil”, inlcusiv autobuze.

Grupul C40, prezidat de Anne Hidalgo, primarul Parisului, reuneşte 91 de oraşe şi are ca obiectiv lupta pentru combaterea schimbărilor climatice.

Grupul C40 a organizat Together4Climate, un eveniment desfăşurat pe parcursul a două zile, dintre care ziua de duminică a fost pusă la dispoziţia companiilor pentru întrebări referitoare la probleme de mobilitate, energie şi urbanism.

Întâlnirea a permis liderilor societăţii civile şi celor din lumea afacerilor să împărtăşească idei pentru crearea unor comunităţi mai curate, mai sănătoase, mai durabile, dezvoltând, în acelaşi timp, o economie verde şi favorizând inovaţia.

 

Adaugati comentariu