Alte 200 de autobuze pentru RATB, finanţate de BERD

Flota RATB nu va fi înnoită doar cu cele 400 de autobuze urbane, achiziţionate prin licitaţie publică, ci şi cu alte 200 de autobuze, finanţate de instituţii financiare internaţionale, precum BERD. De asemenea, a fost aprobată şi achiziţionarea unui număr de 100 tramvaie şi 100 de troleibuze.
RATB

Municipiul Bucureşti, în calitate de entitate contractantă, are în derulare în prezent o procedură de licitaţie deschisă pentru atribuirea unui contract sectorial privind furnizarea a 400 autobuze urbane EURO 6 pentru transportul public. Valoarea estimată a Contractului (fără TVA) este de circa 110 milioane euro.

„Licitaţia a fost contestată şi peste 2 zile urmează să avem o decizie în ce priveşte continuarea sau nu a procedurii”, spune primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Totodată, Municipalitatea a decis ca, pentru urgentarea înnoirii parcului auto al RATB, să demareze o procedură paralelă pentru achiziţionarea unui număr de 200 de autobuze urbane EURO 6, prin intermediul instituţiilor financiare internaţionale (precum BERD), care vor oferi atât asistenţa tehnică de specialitate, cât şi finanţarea necesară.

De asemenea, a fost aprobată achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr de 100 tramvaie şi 100 de troleibuze. Caietele de sarcini au fost elaborate şi asumate de către RATB şi urmează a fi transmise către experţii Jaspers şi către Universitatea Politehnică Bucureşti în vederea îmbunatăţirii şi definitivării acestuia.

„După ce toate aceste măsuri se vor implementa, printr-o consultare publică adecvată, credem că se va ajunge şi la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurător, a clădirilor de patrimoniu, şi pentru decongestionare. Cetăţenii ar dori să folosească transportul în comun, dar nu este unul de calitate, nu putem să dăm vina pe cetăţeni că nu s-a înnoit cum ar trebui parcul auto în ultimii 20 de ani”, a conchis Gabriela Firea.

 

 

Adaugati comentariu