RATB
Home Finanţare Credite Alte 200 de autobuze pentru RATB, finanţate de BERD

Alte 200 de autobuze pentru RATB, finanţate de BERD

Flota RATB nu va fi înnoită doar cu cele 400 de autobuze urbane, achiziţionate prin licitaţie publică, ci şi cu alte 200 de autobuze, finanţate de instituţii financiare internaţionale, precum BERD. De asemenea, a fost aprobată şi achiziţionarea unui număr de 100 tramvaie şi 100 de troleibuze.

Municipiul Bucureşti, în calitate de entitate contractantă, are în derulare în prezent o procedură de licitaţie deschisă pentru atribuirea unui contract sectorial privind furnizarea a 400 autobuze urbane EURO 6 pentru transportul public. Valoarea estimată a Contractului (fără TVA) este de circa 110 milioane euro.

„Licitaţia a fost contestată şi peste 2 zile urmează să avem o decizie în ce priveşte continuarea sau nu a procedurii”, spune primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Totodată, Municipalitatea a decis ca, pentru urgentarea înnoirii parcului auto al RATB, să demareze o procedură paralelă pentru achiziţionarea unui număr de 200 de autobuze urbane EURO 6, prin intermediul instituţiilor financiare internaţionale (precum BERD), care vor oferi atât asistenţa tehnică de specialitate, cât şi finanţarea necesară.

De asemenea, a fost aprobată achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr de 100 tramvaie şi 100 de troleibuze. Caietele de sarcini au fost elaborate şi asumate de către RATB şi urmează a fi transmise către experţii Jaspers şi către Universitatea Politehnică Bucureşti în vederea îmbunatăţirii şi definitivării acestuia.

„După ce toate aceste măsuri se vor implementa, printr-o consultare publică adecvată, credem că se va ajunge şi la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurător, a clădirilor de patrimoniu, şi pentru decongestionare. Cetăţenii ar dori să folosească transportul în comun, dar nu este unul de calitate, nu putem să dăm vina pe cetăţeni că nu s-a înnoit cum ar trebui parcul auto în ultimii 20 de ani”, a conchis Gabriela Firea.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...