Volvo începe să vândă camioane electrice în 2019

Volvo Trucks a anunțat că începând din anul 2019 va începe să comercializeze în Europa camioane electrice pentru distribuție urbană. Primele unități vor fi puse în operare de anumiți clienți selectați încă din acest an.Volvo livrare camion electric

Autocamioanele electrice reduc considerabil poluarea fonică și emisiile de gaze de eșapament și deschid calea către noi modalități de gestionare a logisticii. În plus se va pune accentul pe livrări în timpul nopții și mai puține camioane trebuie să-și dispute spațiul șoselelor în orele de vârf.
”Electromobilitatea este în deplină concordanță cu angajamentul asumat de Volvo Trucks pe termen lung pentru dezvoltarea urbană durabilă și pentru emisii zero. Prin utilizarea de camioane cu motoare electrice pentru transportul de mărfuri în zonele urbane, răspundem simultan mai multor provocări. Fără poluare fonică perturbatoare și gaze de eșapament, va fi posibil să ne desfășurăm activitatea în zone urbane mai sensibile. Transportul se poate face, de asemenea, în intervale de timp mai puțin aglomerate, de exemplu, seara târziu și noaptea. Acest lucru va reduce congestionarea de pe șosele în timpul zilei, permițând ca atât rețeaua de drumuri, cât și vehiculele să fie utilizate mult mai eficient decât în prezent”, spune Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks.
Un proiect recent, Off Peak City Distribution (Distribuția urbană a traficului în afara orelor de vârf), realizat de municipalitatea din Stockholm (Suedia) și de Institutul Regal de Tehnologie (KTH), a studiat efectele transportului de mărfuri pe timp de noapte în centrul orașului Stockholm. Deoarece autocamioanele au evitat să opereze în cursul traficului aglomerat, sarcinile de transport au fost efectuate în doar o treime din timpul necesar în mod normal.

Citește articolul complet pe cargo-bus.ro!

Adaugati comentariu