Volvo Concept Truck economisește o treime din combustibil

Noul concept de camion dezvoltat de Volvo Trucks economisește peste 30% din combustibil. Artificiile sunt cunoscute de toată lumea: greutate scăzută și rezistență minimă la înaintare.
Volvo Concept Truck

Pentru a dezvolta acest concept, specialiștii Volvo și-au unit forțele cu cei ai Agenșiei Suedeze de Energie și, după mai bine 5 ani de cercetări, au pus la punct noul concept. Principala realizare a cercetărilor este scăderea rezistenței la înaintare cu 40% față de cea a uni camion obișnuit. Pentru a obține o astfel de ameliorare, s-a lucrat intens în tunelul aerodinamic, atât la capul tractor, cât și la trailer.

”Am modificat întregul ansamblu și l-am optimizat aerodinamic cât de mult s-a putut. Un exemplu este folosirea camerelor în locul oglinzilor retrovizoare. Acestea reduc rezistența la înaintare, și implicit consumul de motorină necesar pentru a mișca trenul rutier”, a declarat Claes Nilsson, președinte și CEO Volvo Trucks.

Pneurile au rezistență scăzută la înaintare, iar trailerul este mai ușor cu două tone decât unul clasic, grație folosirii materialelor speciale și a unei structuri redesenate. Și propulsorul a fost optimizat, dar Volvo nu a dat detalii despre îmbunătățirile ce i-au fost aduse.

Volvo Concept Truck

Volvo Concept Truck a fost testat în toamna anului trecut pe străzile din Suedia, dovedindu-și capacitatea de a consuma cu aproape o treime mai puțin decât un camion convențional. Dar asta nu este suficient. Scopul final al inginerilor de la Volvo Trucks este să ajungă la o reducere a consumului de 50%.

Volvo Concept Truck nu va fi disponibil pe piață, fiind doar un pas dintr-o cercetare de amploare. Totuși, o parte din soluțiile găsite de specialiști au fost deja folosite la camioanele produse de suedezi, iar altele vor echipa viitoarele modele de serie.

Volvo Concept Truck

Adaugati comentariu