Volvo Cars şi Dacia şi-au reluat parţial activitatea

Producţia de autoturisme a Volvo Cars a reînceput în două dintre fabricile sale, în Torslanda (Suedia) şi Gent (Belgia). În acelaşi timp, şi Dacia, şi-a reluat parţial activitatea, la capacitate maximî urmând să lucreze din 4 mai.
volvo

După ce a oprit-o, timp de câteva săptămâni din cauza epidemiei de coronavirus, Volvo Cars a decis să reia activitatea industrială şi terţiară. Măsura a fost discutată cu sindicatele şi decizia a fost adoptată după ce s-a asigurat „securitatea maximă pentru angajaţi“.

„Toate instalaţiile au fost curăţate minuţios, s-au intensificat procedurile de igienizare şi curăţare, iar la intrările principale va fi realizat un control voluntar al temperaturii pentru angajaţi”, au menţionat reprezentanţii Volvo Cars.

În clădirile de birouri, spaţiile au fost reorganizate, pentru a permite distanţarea socială, iar în sălile de şedinţe şi în cantine numărul de persoane va fi limitat.

În pofida reluării activităţii, constructorul auto suedez spune că lanţul de aprovizionare este în continuare perturbat, iar volumele de producţie vor fi ajustate în funcţie de cererea pieţei.

Uzina americană Volvo din Carolina de Sud nu se va redeschide până pe 11 mai.

Dacia s-a redeschis parţial pe 21 aprilie

Şi producătorul auto Dacia şi-a reluat progresiv producţia începând de marţi, 21 aprilie.

Astfel, activităţile de producţie vor fi reluate pe bază de voluntariat. Uzina Mecanica şi Şasiuri a redemarat activitatea în echipă redusă de lucru, iar Uzina Vehicule a reluat producţia în departamentul Presaj, în două schimburi.

Din data de 4 mai, vor redemara activităţile ambelor uzine.

„Măsurile care ţin de igienizare şi securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajaţii vor fi informaţi despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătăţii lor şi a colegilor. Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecţie pentru ansamblul angajaţilor din toate sediile unde îşi desfăşoară activitatea”, au precizat reprezentanţii Dacia.

 

CITEŞTE ŞI:

Preţul istoric negativ al petrolului: implicaţii pentru România

Preţul petrolului Brent, referinţa în Europa, a coborât sub 25 dolari/baril

Jeep Wrangler RC – mini flote auto cu telecomandă

 

Adaugati comentariu