Advertisement

Jeep Wrangler RC
Home Piaţa auto Autoturisme Jeep Wrangler RC – mini flote auto cu telecomandă

Jeep Wrangler RC – mini flote auto cu telecomandă

Când Coronavirusul te ține izolat, poți să-ți satisfaci dorința de aventură în spatele casei. Tot ce-ți trebuie este o mașinuță teleghidată și curaj să bălăcești trei mii de lei prin noroi. Azi ”am luat în colimator” un Jeep Wrangler RC.

Cu toții știm performanțele de care e în stare Jeep Wrangler JLU. Știm și că modificarea unui exemplar costă mult și îl poate transforma în off-roaderul suprem. Însă, deși mulți dintre noi și-ar dori așa ceva, fie nu avem posibilitățile materiale, fie preferăm să le cheltuim pe alte proiecte.

Jeep machetă

Iată, totuși, cum putem să ne distrăm cu propriul off-roader fără să investim o avere în el. De fapt, doar 400 de dolari sunt suficienți pentru a spulbera plictiseala din carantină! Compania americană Axial a dezvoltat un off-roader la scara 1/10 (cu ampatamentul de 31,25 cm) care are performanțe fabuloase, așa cum ne arată clipul de mai jos. Partea cea mai bună este că mașina nu vine asamblată, ci primeși un kit pe care trebuie să-l asamblezi ”cu mânuța”, fapt care mai consumă o zi de carantină și aduce satisfacții incomensurabile. Mai mult, ampatamentul este ajustabil, pentru a putea folosi baza la alte proiecte, precum cel de mai jos, care implică o Toyota FJ Cruiser.

 

Jeep Wrangler electric va atinge 100 km/h în 6 secunde!

Numele mașinuței este Axial SCX10 III (adică de generația a treia) și vine cu o construcție remarcabil de fidelă originalului. Avem, astfel, șasiu separat pe care vin montate motorul electric (sub carcasa din plastic a originalului V8), cele două punți rigide, mecanismul de direcție cu cremalieră, cutia de viteze cu 2+2 trepte (și înainte, și înapoi) și (atenție!) diferențialul blocabil pe spate!

Jeep telecomandă

Abundă și detaliile, de la ștergătoarele de parbriz și oglinzile laterale, până la mânerele de uși. Iar dacă ”îl pui pe plafon” într-o excursie printre stânci, roll-cage-ul va avea grijă ca texanul de la volan să scape nevătămat. În filmul de mai jos, un client al companiei a cumpărat fix acest Jeep Wrangler RC, dar i-a schimbat caroseria cu una de Toyota FJ Cruiser și s-a jucat cu ea pentru a ne demonstra de ce este capabilă.

Pentru a beneficia de absolut toate ”bunătățile” simultan, vei avea nevoie de radiocomanda cu 4 canale, care este comercializată la preț extra. Standard vine cu una pe două canale, care nu permite comandarea diferențialului blocabil spate și a celor două trepte ale transmisiei.

Nebunia are un preț de bază de 400 de dolari americani, la care se adaugă transportul, și o poți comanda de aici. Poți comanda și alte vehicule dezvoltate de compania americană de pe același site. Eu cred că merită cu vârf și îndesat!

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...