Advertisement

Volkswagen T7 floteauto
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Volkswagen T7 spionat: iată tot ce știm despre viitoarea generație!

Volkswagen T7 spionat: iată tot ce știm despre viitoarea generație!

Legenda merge mai departe: noua generație a familiei VW Transporter/Caravelle/Multivan a fost spionată în testele pe zăpadă și gheață. Deși Volkswagen T7 este bine camuflat, câteva caracteristici ies în evidență. În plus, avem și detalii legate de producție!

Anul trecut, VW a lansat pe piață faceliftul generației T6, lansată în 2015. L-a denumit T6.1 și i-a modernizat zona frontală, înzestrând-o cu un calandru extins și cu faruri cu design nou, a adăugat nuanțe noi în paleta de culori și a schimbat jantele. La interior, a instalat un instrumentar digital configurabil de 10,25 inci, preluat de la Polo, iar sistemele multimedia au făcut un pas uriaș, ajungând să măsoare, în versiunile de top, până la 9,2 inci. Pachetul de asistență a fost îmbogățit cu sisteme de ultimă oră, iar motoarele au fost retușate pentru a se încadra în cele mai recente norme de poluare. Există și o versiune electrică, cu autonomie de 400 km!

Ce aduce nou VW T7?

Însă nemții se gândesc deja la următoarea generație, a șaptea. Anunțul ciudat făcut de VW Comerciale a fost că T7 nu va mai avea o versiune electrică, ci doar motoare convenționale și plug-in hybrid. Mai mult, T7 ar fi fabricat, conform declarației oficiale, în 25.000 de unități în 5 ani, fapt care poate însemna că un model derivat, full-electric, ar putea fi comercializat separat.

 

Camioanele Volkswagen mizează pe electricitate!

Strategia VW Comerciale ar putea fi, însă mult mai complexă: folosind platforma MQB, care nu este proiectată pentru muncă de cărăuș, ci pentru rafinament, T7 s-ar putea adresa în special utilizatorilor care apreciază caracteristicile legate de confort și tehnologie mai mult decât pe cele care țin de rezistență. Și atunci, companiile vor fi deservite de actualul T6.1, care ar rămâne în producție în paralel cu T7. T6.1 folosește platforma lui T5 îmbunătățită, care a fost proiectată pentru utilizarea ”heavy duty”. În plus, în 2022 va apărea și ID BUZZ, pe platforma MEB, dedicată vehiculelor electrice, pentru a îngroșa rândurile vanurilor din ofertă.

Volkswagen T7 floteauto

Citește testul cu VW Transporter T6.1!

Revenind la VW T7, acesta pare a avea o capotă mai lungă (și ”mai orizontală”) a motorului, pentru că acolo va fi, probabil, găzduită bateria de 48V a sistemului hibrid și viitoarele subansamble ale sistemelor de asistență (relativ voluminoase). De asemenea, ne putem aștepta la un sistem 4×4 cu punte spate antrenată electric, chiar dacă sistemul GTE al actualului Passat acționează doar puntea față.

S-au păstrat ușile laterale glisante, iar blocurile optice au o formă asemănătoare cu cea de pe familia ID și lumini de zi filiforme. O altă mare noutate pare a fi adoptarea micului geam triunghiular fix din spatele stâlpului parbrizului. La VW T7, plafonul este ușor descendent, iar stopurile se întind puțin și pe aripile din spate. Sunt dovezi că nemții ”țintesc” inclusiv clienții lui Sharan, mai ales că interiorul va fi dominat de display-uri uriașe.

Volkswagen T7 floteauto

În concluzie, este posibil ca Volkswagen T7 să nu urmărească perfect scopul lui T6.1, ci să coexiste cu acesta, fiind mai degrabă o completare, un adaos la gama de vanuri a nemților.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Piaggio Porter. Soluția perfectă pentru business-ul tău

În lumea vehiculelor comerciale compacte, Piaggio Porter strălucește ca un model de...

MAN TGE
Vehicule comerciale uşoare

MAN TGE Next Level

MAN TGE va primi o amplă actualizare odată cu lansarea modelului Next...

Mercedes-Benz eSprinter
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Sprinter. Soluții versatile pentru o paletă largă de aplicații

Noul Mercedes-Benz eSprinter vine acum cu flexibilitate ridicată în ceea ce privește...

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...