Volkswagen investește 15 miliarde de euro în producția de vehicule electrice din China

Volkswagen şi trei societăţi mixte în care activează intenţionează să investească aproximativ 15 miliarde de euro în producția de vehicule electrice din China, în perioada 2020 - 2024, a anunţat Stephan Wollenstein, şeful subsidiarei chineze a VW, relatează Reuters.
Volkswagen

Cu investiţia Volkswagen şi a celor trei societăţi mixte pe care le deţine în China cu FAW Group, SAIC Motor şi JAC, producătorul auto german va construi 15 modele diferite de vehicule electrice sau hibrid plug-in până în 2025.

Vehiculele vor fi construite folosindu-se platforma Modular Electric Drive (MEB) a VW la două fabrici din China, din octombrie. Bateriile pentru vehiculele electrice vor fi furnizate de firmele CATL, Guoxuan şi A123.

De asemenea, grupul german va construi 40 de staţii de reîncărcare în Beijing, Chengdu şi Shenzhen, şi intenţionează să mai construiască 255 de staţii în 16 oraşe chinezeşti până la finalul lui 2020.

Directorul general, Herbert Diess, a anunţat că Volkswagen are ca obiectiv livrarea a 26 de milioane de vehicule electrice până în 2029, majoritatea în China.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Echipamente GPS și butoane de panică pentru 1.200 de vehicule ale Poştei Române

Scandalul Dieselgate. Fiat Chrysler Automobiles plătește 9,5 mil. dolari în SUA

Se conturează Drumul Expres Focşani – Brăila – Galaţi. Situaţia celor 3 componente

 

 

 

Adaugati comentariu