Advertisement

Focşani - Brăila - Galaţi
Home Infrastructură Se conturează Drumul Expres Focşani – Brăila – Galaţi. Situaţia celor 3 componente

Se conturează Drumul Expres Focşani – Brăila – Galaţi. Situaţia celor 3 componente

CNAIR a făcut primii paşi pentru Drumul Expres Focşani – Brăila – Galaţi, destinat să conecteze municipiile Galaţi şi Brăila de Autostrada A7 Ploieşti – Paşcani (Coridorul IX Pan European). Şoseaua de mare viteză are trei componente.

Prima componentă este secţiunea Focşani – Brăila (76 km). Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie a fost semnat în data de 19 iunie, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 27 iulie.
Cu o valoare de peste 15 milioane lei, contractul pentru realizarea documentaţiei tehnice este finanţat din fonduri europene şi a fost semnat cu societatea Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial SA. Durata contractului este de 24 de luni din care 14 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate, 3 luni pentru realizarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire, 3 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuţie şi 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistenţă tehnică destinate CNAIR.

Cea de-a doua componentă este secţiunea Brăila – Galaţi (11 km), pentru realizarea căreia CNAIR a desemnat drept caştigator al licitatiei Asocierea SA & PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, cu preţul de 371,4 lei fara TVA.
Potrivit contractului, perioada de proiectare este de 10 luni, iar perioada de executie a lucrarilor, de 24 luni. Perioada de garantie a lucrarilor este de 120 de luni.
Obiectul contractului il reprezinta construirea drumului expres la 2 benzi pe fiecare sens de circulatie, precum şi executia a 3 poduri, un pasaj şi 2 viaducte.
Viitoarea şosea de mare viteza va facilita traficul intre municipiile Braila si Galati precum si traficul de tranzit, asigurand cresterea vitezei de circulatie, a capacitatii de trafic, o imbunatatre a sigurantei si a confortului in trafic.
„In ipoteza fără contestaţii, ne-am dori ca în luna octombrie să semnăm tot aici, la Galaţi, contractul de proiectare şi execuţie şi pentru drumul expres Galaţi – Brăila, cei 11 km”, a precizat ministrul Transporturilor Lucian Bode.

A treia componentă a Drumul Expres Focşani – Brăila – Galaţi este chiar Varianta de Ocolire a municipiului Galaţi (33,6 km), pentru care a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie cu Asocierea SA & PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade.
Durata contractului este de 54 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 42 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.
Pe traseul Variantei de ocolire sunt amenajate două noduri rutiere la intersecţia cu drumuri naţionale: Nodul rutier Traian, la desprinderea variantei de ocolire din DN 25 şi Nodul rutier Vânători la intersecţia variantei de ocolire cu DN 26. Pe traseul Variantei de Ocolire Galaţi s-au proiectat 34 lucrări de poduri, pasaje şi viaducte.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch a dezvoltat cel mai rapid test PCR din lume pentru coronavirus

CE: 550 mil. euro din Fondul de coeziune pentru sprijinirea IMM-urilor din România

Proiectul tehnic pentru Autostrada de Centură Sud, lotul 3, nu a fost depus. Prima amendă

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Târgu Jiu
Infrastructură

Astăzi se deschide integral circulația pe Varianta Ocolitoare Târgu Jiu. Construcția celor 20 de km a durat 10 ani

Circulația pe întreaga Variantă Ocolitoare Târgu Jiu va fi deschisă, marți, 16...

Paşcani - Suceava
Infrastructură

CNAIR pregătește lansarea licitațiilor pentru construcția Autostrăzii Paşcani – Suceava

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Agenţia...

DN 1A
Infrastructură

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, la Mogoșoaia. Trebuie finalizate în 10 luni

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, pe tronsonul cuprins între...

Valea Oltului
Infrastructură

Rutele ocolitoare în perioada închiderii circulației pe Valea Oltului (DN 7)

În perioada 8 iulie – 9 august 2024, pentru executarea lucrărilor de...