Advertisement
Home Piaţa auto Industrie auto Volkswagen amână construcția unei fabrici de baterii în Europa de Est

Volkswagen amână construcția unei fabrici de baterii în Europa de Est

Grupul auto german Volkswagen nu va lua deocamdată o decizie cu privire la amplasarea unei a patra fabrici de baterii. Măsura a fost luată în condițiile în care cererea de vehicule electrice în Europa este sub așteptări, a declarat miercuri președintele Oliver Blume. 

Volkswagen a analizat un posibil amplasament pentru o gigafabrică de baterii pentru mașini electrice în Europa de Est. Deja a amânat o decizie în urmă cu un an. Atunci când avea în vedere locații în Cehia, Ungaria, Polonia sau Slovacia. O hotărâre similară s-a consemnat și la începutul acestui an.

Oficialii cehi au declarat miercuri că vor începe să ofere locul propus pentru fabrica de baterii a Volkswagen altor investitori. Și au motivat decizia spunând că nu își pot permite să mai aștepte ca Volkswagen să se hotărască.

Volkswagen a selectat deja locații pentru producția de celule de baterii în Salzgitter (Germania), Valencia (Spania) și St. Thomas (Canada), despre care a spus că au un potențial de producție combinat de până la 200 de gigawați-oră (GWh) pe an.

„Pe baza condițiilor de piață, inclusiv a creșterii slabe a pieței BEV (battery electric vehicle) în Europa… nu există pentru moment nicio rațiune comercială pentru a decide asupra altor locații”, a declarat Blume într-o declarație furnizată de unitatea cehă a Volkswagen, Skoda Auto.

Premierul ceh, declarație tranșantă

Volkswagen a declarat că a rămas angajată în ceea ce privește mobilitatea electrică la Skoda Auto. Și a reiterat faptul că marca este cel mai mare exportator al Republicii Cehe. Ca și faptul că derulează un program de lansare a unor noi modele electrice în următorii ani.

Premierul Petr Fiala a declarat că țara va începe să se concentreze pe alte proiecte. „Nu putem continua să deținem terenul pentru acest proiect”, a declarat Fiala într-o conferință de presă. Ministrul Industriei, Jozef Sikela, a declarat că se poartă discuții cu cinci investitori, iar două dintre aceste proiecte sunt de o amploare similară cu planurile Volkswagen.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen
Industrie auto

Volkswagen ia în discuție reducerea forței de muncă pentru a-și recăpăta competitivitatea

Sub presiunea mai multor factori economici, în special concurența mărcilor chineze pe...

hella
Industrie auto

Compania Hella își extinde biroul din ElectroPutere Parc Craiova

Furnizorul german de componente auto, Hella, parte din grupul global Forvia, își...

continental
Industrie auto

Daniel Groza a preluat conducerea Continental Automotive din Iași

Compania Continental anunță numirea lui Daniel Groza (44 de ani) în funcția...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...