Vin vacanțele! Noi condiţii de călătorie în Spania

Românii care vor călători, începând de luni, în Spania, nu vor mai trebui să prezinte la sosire certificatul care atestă vaccinarea completă împotriva Covid-19, un test negativ PCR sau antigen ori certificatul de recuperare post-Covid-19, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).Spania

Autorităţile spaniole au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Spaniei pentru persoanele care sosesc din România, ca urmare a faptului că ţara noastră nu mai este considerată a face parte din categoria statelor cu risc de infectare.

Astfel, cetăţenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania următoarele documente, stabilite anterior: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva Covid-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-Covid-19.

Totodată (…) rămâne valabilă obligaţia ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. În situaţia în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate.

Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie. Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat.

 

CITEȘTE ȘI:

Strabag a câștigat din nou licitația pentru drumul de legătură Oradea – Autostrada A3

Autoturismele nu vor achita, duminică, tariful de trecere pentru Podul de la Giurgiu

Biocombustibilii, o soluție verde pentru transportul viitorului

 

Adaugati comentariu