Vin vacanţele! Aplicaţia Trafic Online te scapă de aglomeraţia din vamă

Creşterea numărului de turişti români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării va duce şi în acest an la aglomerarea bine-cunoscută a traficului rutier în punctele de trecere a frontierei.
Trafic Online

Pentru a evita aşteptarea prelungită în vamă, Poliţia de Frontieră recomandă utilizarea aplicaţie Trafic Online, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, www.politiadefrontiera.ro.

Aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în perioada estivală, peste 4.000 poliţişti vor asigura, zilnic, supravegherea şi controlul în vămi.

Cele mai tranzitate vămi în vara lui 2017

Anul trecut, în perioada estivală 01.06.2017 – 31.08.2017, au trecut frontiera aproximativ 19,5 milioane persoane, din care aproximativ 15,7 milioane cetăţeni UE şi 3,8 milioane cetăţeni non UE şi peste 4,8 milioane mijloace de transport.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (5,9 milioane persoane) şi cele aeroportuare (5,2 milioane persoane, faţa de anul 2016, cand au tranzitat aeroporturile 4,2 milioane de persoane).

De asemenea, la frontiera cu Bulgaria au efectuat formalităţile peste 3,4 milioane persoane, iar la graniţa cu Republica Moldova peste 2,6 milioane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire.

 

Adaugati comentariu