Proiectul de lege privind presemnalizarea radarelor a fost adoptat şi de deputaţi

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege de modificare a Codului rutier, în sensul în care maşinile de poliţie cu radar trebuie presemnalizate cu un panou afişat cu 500 - 1.000 de metri înainte, pe sensul de mers.
Limitatoarele de viteză vor echipa noile modele de mașini din iulie 2022

 

Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distantă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă inscrisurile si însemnele distinctive ale poliţiei rutiere.

Actul normativ mai prevede că autovehiculele pe care sunt instalate dispozitivele radar, pot fi utilizate staţionar sau în mişcare.

In cazul utilizării dispozitivelor radar instalate pe autovehicule stationare sau pe suportii amenajărilor rutiere, ori a utilizării dispozitivelor radar tip pistol, este obligatorie presemnalizare prezentei acestora in zona drumului public prin panouri de atentionare, postate mai inainte pe sensul de mers, cu minimum 500 metri in localitate si cu minimum 2.000 metri in afara localitătii, dar nu mai mult de 1.000 metri in localitate si 4.000 metri in afara localitătii fată de radar.

Aceste panouri de atentionare se asigură si se montează de către administratorul drumului public, la solicitarea politiei rutiere.

Proiectul a primit aviz negativ de la Guvern, iar deputaţii USR au anunţat că nu îl susţin.

Proiectul de lege pentru modificarea art. 109 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a primit deja votul Senatului, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

 

 

Adaugati comentariu