Advertisement
autostrada Timișoara - Moravița A9
Home Infrastructură Viitorul PTF de pe Autostrada A9 Timișoara – Moravița, marcat cu o bornă simbolică

Viitorul PTF de pe Autostrada A9 Timișoara – Moravița, marcat cu o bornă simbolică

Poziția viitorului Punct de Trecere a Frontierei (PTF) de la Moravița, de pe Autostrada A9 Timișoara – Moravița, a fost stabilită la cea de-a doua reuniune a Grupului de lucru la nivel de experți, iar cu această ocazie, în locul unde va fi amplasat noul PTF, a fost amplasată și o bornă kilometrică simbolică – Km 0 al Autostrăzii A9.

”Detaliile referitoare la conexiunea între autostrada Timișoara – Moravița și autostrada Belgrad – Vatin și stadiul celor două proiecte au fost discutate la întâlnirea care a avut loc la Moravița și la care au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, CNAIR, DRDP Timișoara, Autoritatea Vamală din România, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, proiectantul desemnat pentru elaborarea studiului de fezabilitate – Search Corporation –, precum și reprezentanții Întreprinderii Publice a Drumurilor din Republica Serbia”, a precizat DRDP Timişoara.

Autostrada Timișoara-Moravița (A9) va avea o lungime de aproximativ 73 de km, iar construcția acesteia va fi finanțată din fonduri europene.

Licitația pentru Autostrada Timişoara – Moraviţa A9, care va asigura legătura între vestul României și Serbia, dar și cu reţeaua rutieră din Balcanii de Vest și din sudul Europei, va fi lansată la toamnă, a anunțat, în luna aprilie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, finalizarea Studiului de fezabilitate pentru şoseaua de mare viteză este în întârziere, dar va fi gata în luna septembrie, ceea ce înseamnă că, în toamnă, va putea fi lansată licitația pentru execuție.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi omologul său din Republica Serbia, Tomislav Momirovic, au semnat, la Timişoara, în luna iunie 2022, Acordul pentru stabilirea conexiunii dintre Autostrada Timişoara – Moraviţa cu drumul de mare viteza Belgrad – Vatin.

Șoseaua de mare viteză este prevăzută în Master Planul General de Transport și în Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport 2020-2030.

Pe partea sârbă, există o șosea de mare viteză, Autostrada E70, care conectează Belgrad de Vatin. Între Vatin și Moravița, însă, drumul are o singură bandă pe sens. Acest segment face obiectul Acordului româno – sârb, pentru a se asigura, în viitor, un parcurs complet pe autostradă între București și Belgrad.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Circulația rămâne închisă pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

drumul expres Oradea - Arad
Infrastructură

Drumul expres Oradea – Arad a primit Acordul de mediu, ultimul pas înainte de lansarea în licitație

La sediul Ministerului mediului, în prezența ministrului Mircea Fechet, a fost semnat Acordul...

Măgurele Expres
Infrastructură

Proiectul ”Orbital București”. Începe proiectarea Drumului Radial DR 10 Măgurele Expres

Asocierea DP Consult – Explan a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru elaborarea...

3 benzi
Infrastructură

Lărgirea la 3 benzi a unor sectoare din autostrăzile A1, A2 şi A3. Oferte pentru proiectare

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit patru oferte...

autostrada Timișoara - Moravița A9
Infrastructură

Finanțare europeană pentru proiectarea și execuția Autostrăzii A9 Timișoara – Moravița

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de...