Video: tur ghidat cu o amfibie

Urcă cu încredere în amfibie, pentru un tur ghidat pe uscat și pe apă! Singurul impediment este locația acestuia: Singapore.Amfibie LARC-5 floteauto.ro

Te-ai plimbat vreodată cu o amfibie? Știi tu… vaporul cu roți care se simte pe uscat ca peștele în apă. Eu nu, dar trebuie să recunosc că e foarte tentant. Numai 9.000 de km ne despart de acest vis, deci e fezabil.

În Singapore, o companie folosește un vehicul-amfibie LARC-5 cu tracțiune integrală pe uscat și cu elice pentru propulsia pe apă, drept vehicul recreațional pentru turiști. ”Jucăria” poate transporta o sarcină utilă de 5 tone și beneficiază de o construcție ușoară, din aluminiu.

Amfibie LARC-5 floteauto.ro

Sherp, vehiculul cu care ajungi oriunde! 💡

Deși rolul inițial al amfibiei americane a cărei producție a început în 1958, a fost legat de armată și de operațiunile de slavare, datorită capcităților de rulare – practic – pe orice teren, azi LARC-5 este folosită în activități diverse. Producția totală a însumat 968 de exemplare, însă 500 dintre ele nu au reușit să treacă proba timpului, majoritatea fiind scufundate deliberat în timpul Războiului din Vietnam.

Azi, aproximativ 100 de unități sunt deținute de persoane și companii private și cele mai multe sunt folosite cu scop turistic. La fel ca și cea din Singapore.Totuși, pe lângă acestea, alte exemplare sunt în serviciu, pentru forțele armate din SUA, Argentina, Australia, Islanda, Filipine, Portugalia și Singapore.

Date tehnice amfibie

Lungă de 10,7 m, amfibia are un ampatament de 4,87 m și o platformă cu lungimea de 4,90 m, care poate găzdui 31 de turiști.

Motorul Cummins V8 diesel dezvoltă 300 CP dintr-o capacitate cilindrică de 12,9 l și își folosește rezervorul de 270 litri pentru o autonomie de aproximativ 400 km. Când își încordează mușchii, amfibia poate atinge aproape 50 km/h pe uscat și puțin peste 15 km/h pe apă.

Amfibie LARC-5 floteauto.ro

Nu te teme de lipsa totală a suspensiei: aceasta este suplinită de anvelopele low-pressure, menite să preia și să amortizeze denivelările căii de rulare.

Până la urmă, totuși, nu trebuie să mergi până în Singapore ca să te bucuri de ”binefacerile” amfibiei: poți să iei autobuzul până în Herăstrău și să ”te dai” cu vaporașul pe lac. …și de restul banilor îți iei și o înghețată.

via autocentre

Adaugati comentariu