Video: Jeep Wrangler vs Suzuki Jimny vs Bowler Bulldog

În mod normal, Wrangler vs Jimny ar fi fost o luptă pretabilă regimului off-road. Dar cum se descurcă cei doi off-roaderi când sunt puși la startul unui drag-race lângă puternicul Bowler Bulldog, de 550 CP?Bowler vs Jimny vs Wrangler

Doamnelor, domnilor, plasați pariurile: cine va câștiga cursa de 400 m în linie dreaptă? Sigur, cu toții ați miza pe Bowler Bulldog, care, cu al său motor de 550 CP grefat de pe un Range Rover SVR, dezvoltă o putere mai mare decât ambii adversari la un loc. De aceea, colegii de la carwow, care au pus la cale ”liniuța”, au echilibrat situația.

Vezi aici cât costă Jimny Pick-Up!

Wrangler și Jimny au primit culoare preferențiale (adică aleargă pe asfalt), în timp ce britanicul Bowler a fost plasat strategic pe iarbă. Cum să ”pui la sol” 550 CP, când solul alunecă sub tine?

Bowler vs Jimny vs Wrangler_1

Deci, pe scurt, cursa de azi aliniază la start trei offroadere pursânge, cu șasiu și diferențiale blocabile. În ordinea puterii, Suzuki Jimny vine cu un motor aspirat de 1,5 l și 102 CP, care îi imprimă o accelerație 0-100 km/h în 12.2 s (determinată de Quattroruote, pentru că valoarea oficială nu este comunicată), Jeep Wrangler în versiunea pe benzină, cu motor turbo de 2.0 litri de origine Alfa Romeo, ce dezvoltă 280 CP și accelerează până la 100 km/h în 8,9 s și ”the mighty” Bowler Bulldog, un vehicul de rally raid care bate suta în 4 secunde!

Pentru cei care credeți că britanicul a fost dezavantajat, am pus mai jos un clip cu un drag race între Bowler Bulldog și Ford Mustang cu motor V8 de 5.0 litri.

 

 

 

Adaugati comentariu