Advertisement

Aterizare de urgenta pe autostrada
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Video: aterizare de urgență pe autostradă!

Video: aterizare de urgență pe autostradă!

Grozăvia s-a petrecut pe o autostradă din Canada, unde un avion de mici dimensiuni n-a mai ajuns la aeroportul din apropierea orașului Quebec, ci a efectuat o aterizare de urgență pe autostrada din apropiere. O cameră de bord ”inspirată”, aflată într-o mașină din trafic, a filmat întreaga manevră de aterizare.

E plin de povești cu avioane care aterizează pe șosele din cauza defecțiunilor, dar puține au fost filmate. Din fericire, aceasta s-a terminat cu bine și a fost surprinsă în întregime de către o cameră de bord aflată într-o mașină din trafic.

Se vede cum pilotul a efectuat o manevră curată, beneficiind de concursul șoferilor aflați pe autostradă, care nu s-au panicat, ci i-au lăsat suficient spațiu. La sfârșitul aterizării, avionul a tras pe dreapta, lăsând ultima bandă liberă pentru ca mașinile să-l poată depăși.

Manevra de aterizare de urgență a fost îngreunată și de panourile indicatoare, care, din cauza apropierii de o ieșire a autostrăzii, erau plasate aproape unul de celălalt. Totuși, incidentul s-a petrecut la ora 10.30, iar dacă starea de urgență nu ar fi ținut o mulțime de șoferi în casă, deznodământul ar fi fost, probabil, mai puțin fericit.

Aterizare de urgență

Așa cum se procedează în Canada, pilotul a sunat în primă instanță la departamentul pompierilor, anunțând defecțiunea mecanică și cerând aprobarea pentru a ateriza pe autostradă. Circulația a fost oprită pentru mai puțin de o oră, timp în care poliția și pompierii au escortat avionul în afara autostrăzii. Nu s-au înregistrat nici pagube materiale, nici victime.

Incendiu: 3.500 de mașini au ars!

Ceea ce impresionează cu adevărat este modul în care canadienii au rezolvat problema, de la cererea de aprobare a aterizării și depășirea avionului de către mașini, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, până la debarasarea ulterioară a autostrăzii, fără a o închide pe o perioadă îndelungată. Imaginați-vă aceeași scenă într-o țară din ”europa latină”. Eh, it’s just another ordinary day in Canada!

via interestingengineering

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

giurgiu-ruse
Siguranţă rutieră

Miercuri încep lucrările de reparație pe Podul Giurgiu – Ruse. Durata estimată, 730 de zile

Lucrările de reparație pe tronsonul bulgar al Podului Giurgiu – Ruse încep...

Bosch Engineering
Siguranţă rutierăTransporturi

Bosch Engineering stabilește noi standarde de siguranță în transportul public din Iași

Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a orașului Iași cu sistemul...

Goodyear
AnvelopeSiguranţă rutieră

Cum se pregătește autoturismul pentru drumuri lungi. Recomandări Goodyear

De la sistemul de frânare, la presiunea din roți, la nivelul de...