Versiunea electrică a utilitarei Opel Vivaro va fi lansată în 2020
Noul model electric utilitar va purta numele Opel Vivaro-e.

Opel va adăuga o versiune electrică în gama modelului utilitar Vivaro. Noul model va fi introdus pe piață începând cu anul 2020, iar clienții vor putea alege între doua versiuni cu baterii de capacități diferite.

Vivaro-e va fi disponibil cu baterie de 50 kWh pentru o autonomie de 200 km, măsurată conform standardului WLTP, sau cu o baterie mare de 75 kWh pentru o autonomie de 300 km. Noul model este ideal pentru uzul în mediul urban, acolo unde cererea pentru autovehicule comerciale ușoare pur electrice va crește, spune constructorul german.

Modelul Opel Vivaro-e folosește platforma EMP2 a grupului ce permite utilizarea propulsie electrice, dar și sisteme de propulsie convenționale. Vivaro-e va fi urmat în gama de vehicule comerciale electrice de modelul Opel Combo-e, programat pentru lansare în 2021.

A treia generație Opel Vivaro

”Opel își electrifică autovehiculele. Toate modelele Opel vor fi electrificate până în 2024”, a declarat Michael Lohscheller, CEO-ul Opel, ”clienții vor putea alege o variantă electrică a fiecărui model. Autovehiculele comerciale ușoare electrificate vor avea o importanță majoră în special pentru distribuția „pe ultimul kilometru” în mediul urban, de exemplu pentru transportul de persoane sau ca autovehicule utilitare pentru distribuția mărfurilor. Din acest motiv sunt încântat că modelul Vivaro-e va fi disponibil deja de anul următor, iar versiunile electrificate ale modelelor Opel Combo Life, Combo Cargo și Zafira Life vor fi lansate în 2021.”

Adaugati comentariu